Annons

Eldhärjade Vivstavarv återuppstår ur askan

Sundsvall Sjödins fastigheter börjar till våren att bygga där hus antingen rivits eller brunnit upp. Förhoppningen är ett nytillskott på mellan 40 och 50 bostäder.
Foto: Åsa Eriksson
Ett av de nyrenoverade husen i Vivstavarv. Nu finns det en vilja att även bygga nytt.

De gamla arbetarlängorna i Vivstavarv på Skeppsvägen och Näsängsvägen köptes 2012 av Sjödin fastigheter som renoverat och byggt om en del av hyreslägenheterna på området.
Nu ska det även byggas hus från grunden.
– Vi vill bygga hus med ett liknande utseende som de som redan står där. Då smälter de bra in i området, säger vd för fastighetsbolaget, Per Sjödin till Sundsvalls tidning.
De har tidigare fått avslag från kommunen för att de inte följt den stadsplan som finns för området. Nu ska den anpassas och förhoppningarna om att få ett godkännande denna gång är stora.
– Vi kommer att ändra bygglovsansökan så att den håller planen och då ska det inte vara några problem.
Ett positivt besked skulle innebära fem bostadshus med sammanlagt upp till 50 nya lägenheter.
Husen eldhärjades, antagligen på grund av dåligt dragna elledningar, tre gånger under bara några år. Senaste branden var i januari 2010.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Svartbyggen och skrämda hyresgäster: Grillkungen i blåsväder Kall juldag och ingen dusch på sju veckor för Anna-Lisa, 94 Gränbybor hotades med uppsägning för sina uteplatser – hyresgästen Fatma: "Kränkande" De flyr missionshuset i Fritsla - "Lyhört, bullrigt och kallt" Granne överklagade bryggeri – fick rätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.