Annons

Elen togs bort för hundratals garage

Halland Elen till bilgaragen användes till förbjudna saker. Nu är eluttagen stängda på hela Gamlegården i Kristianstad.

Eluttagen på garagens fasad var tänkt att användas till saker som att dammsuga bilen.

– Men de användes till verksamhet som inte var tillåten och belastningen blev för stor. Det fanns de som utnyttjade elen, till exempel till stora maskiner och som hade garagen som verkstad. Vi hade problem och det skapade otrygghet för hyresgästerna. Det är synd att det ska drabba hyresgästerna så här, säger Jonas Rosenberg, kommunikationsansvarig på det kommunala bostadsbolaget ABK.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Elen började strypas för cirka ett år sedan och eluttagen har sedan pö om pö stängts. Det finns inga planer på att öppna dem. Garagen behåller dock belysning. På området hyr ABK ut 379 bilgarage och 15 mc-garage.

Också i Laholm har det kommunala bostadsbolaget haft så stora problem att de vill ta bort all el till garagen. Efter en brand tidigare i år, förmodligen orsakat av svetsning, planerar Laholmhems att kapa strömmen till deras cirka 300 garage. Istället vill de satsa på solceller som ska ge tillräcklig energi till belysning. Mer om det kan du läsa här: Solceller ska stoppa förbjuden garageverksamhet

Annons

Det kommunala bostadsbolaget i Halmstad, HFAB, säger att de har stängt av elen vid olika tillfällen när belastningen har blir för stor och säkringar har gått. Men den har aldrig stängts av permanent.

Läs ocksåUtslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böterEn svart siluett av en mansperson framför en trappuppgång.

– En gång blev belastningen så stor att det släckte ner kabelnätet, säger Ulf Nilsson, affärsutvecklings- och kommunikationschef på HFAB.

På Helsingborgshem är det normala att det inte finns uttag i garagen.

Annons

– Just av den anledningen att det kan missbrukas, säger fastighetschef Mikael Larsson.

Läs ocksåAtt inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhetBild på ogräs mellan stenplattor
Läs också Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Coliving-förespråkare vill ha utredning – vänder sig till regeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.