Annons

En miljon till renovering för nyanlända

Färgelanda Färgelanda först ut när Länsstyrelsen erbjuder pengar för att öka antagandet av nyanlända. Pengarna ska förvandla tio obrukbara lägenheter till hem för nyanlända.
– Färgelanda är den första kommunen som har ansökt och uppfyllt kraven för att få det här bidraget, säger Talieh Ashjari, enhetschef för social hållbarhet på Länsstyrelsen i Västra Götaland. 
Pengarna kommer från en särskild budget som alla Länsstyrelser har inom ramen för ”statlig ersättning för insatser för vissa utlänningar”. I år har länsstyrelsen i Västra Götaland tillgång till totalt sju miljoner kronor som de kan fördela mellan kommunerna i länet. Bostadsbristen gör att flera kommuner hoppas få del av bidraget för att på så sätt kunna ta emot fler nyanlända. 
– Flera andra kommuner gör just nu kompletteringar av sina ansökningar. Men det är bråttom. En majoritet av de nyanlända står utan bostad, säger Talieh Ashjari.
Den miljon som Färgelanda nu får av Länsstyrelsen ska gå till renovering av tio lägenheter som kommer att öronmärkas till nyanlända med permanent uppehållstillstånd. Till Bohusläningen säger Valbohems vd Leif Eriksson att fem lägenheter renoveras i Högsäter, ett par i Stigen och en i Ödeborg. 
Lägenheterna är i så dåligt skick att de i dag är obrukbara.

Planen är att de boende ska få flytta in allt eftersom lägenheterna blir klara. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Annons
Läs också Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera" Rekordhöjning i Färgelanda – Förhandlaren: "Hård smäll för hyresgästerna" Blåste Försäkringskassan på 240 000 kronor med falska hyreskontrakt Arboga enda nya kommunen i länet i Bostad först-satsning Ingemar drömmer om en lägenhet på Röva

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.