HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Falucyklar får nytt liv

Falun 300 cyklar överges varje år i Kopparstadens bostadsområden. Nu ska gamla cyklar utan ägare få nytt liv i det nystartade projektet Smart Fart.
Övergivna cyklar får nytt liv i Kopparstadens nyligen startade projekt Smart Fart. Foto: LENA MATTSSON

Tidigare blev de flesta övergivna cyklar skrot men Kopparstadens nyanställde cykelreparatör och handledare Ebrima Savage kommer nu tillsammans med elever från Harladsbogymnasiet och personal och praktikanter från AIK, arbetsmarknads- och inegrationskontoret, att ge fordonen nytt liv.

Efter service, omlackning och reparationer kommer cyklarna att säljas till rimliga priser till studenter, flyktingar och andra Falubor.

Läs ocksåBoende gillar kattfritt – men Hanna förstår inte förbudet

– Det här blir en insats för Falun som cykelstad och för de grupper som inte har råd med en ny cykel, säger Ebrima Savage, i Kopparstadens kundtidning.

En cykelpool kommer också att finnas utanför Bobutiken vid Stora Torget och förhoppningen är att det med tiden ska finnas möjlighet att låna cyklar ute i bostadsområdena.

Läs också Återbruk på cykelverkstaden i Mölndal Paret från Falun betalade inte hyran i tid – tvingas flytta Här finns något för alla och envar Här får alla som vill ge och ta prylar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.