HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fastighetsbolag börsnoteras på löpande band

Nyheter Fastighetsbolag är glödheta på Stockholmsbörsen. 23 stycken har noterats sedan i november. En investerare säger till Dagens industri att det är ”ett Klondyke med nollränta”.
Foto: Images Money/Flickr
Fastighetsbolag börsnoteras som aldrig förr.

En av anledningarna bakom noteringsvågen är den låga räntan i kombination med stigande priser på fastigheter, säger Marie Parck, noteringschef på Nasdaq Stockholm, till tidningen.

– Det är klart att vi ser toppar ibland i vissa sektorer, men fastighetssektorn har varit väldigt populär att notera den senaste tiden

Läs ocksåNytt bolag köper 720 lägenheter i Sundsvall

 Ulf Nilsson, vd för fastighetsbolaget D Carnegie, säger till tidningen att mindre aktörer kan få det svårt när räntan går upp igen – men med tanke på hur hyresmarknaden ser ut är han inte rädd för egen del.

– Bostadshyrorna i Stockholm har aldrig gått ned, inte en enda gång historiskt. Det finns inte heller någon risk för vakanser – orderböckerna är i princip fulla för tid och evighet.

Läs också ”Köpa Maxim bra medlemsnytta”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.