HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fastighetspersonal i Halmstad hotades med kniv

Halmstad Fastighetspersonal skulle kolla värmesystemet. När ingen öppnade gick de in. I lägenheten stötte de på en aggressiv man som kom att hota med kniv.
Foto: Gry Ellebjerg

När personalen hade backat, lämnat lägenheten och befann sig i trapphuset öppnade mannen dörren och uppmanade dem att komma tillbaka för att han skulle filma dem. Efter att ha försvunnit från dörröppningen en kort stund kom han tillbaka. I handen höll mannen då en lång kniv som han ”med allt att döma avsåg att använda som tillhygge”.

Det är bostadsbolaget som beskriver händelseförloppet på Andersberg i slutet av förra året i en skrivelse till hyresnämnden. De vill nu att kvinnan som står på lägenhetskontraktet sägs upp omedelbart.

Läs ocksåVill få sänkt hyra med flera tusen

Enligt bolaget skulle värmen i ett helt fastighetskomplex mätas och hyresgästerna hade förvarnats om att personal var på väg, och att om ingen var hemma skulle de gå in med reservnyckel. Sagt och gjort, när ingen öppnade gick en hyresvärd och personal från vvs-bolaget in.

Mannen var från början mycket aggressiv och besökarna beslöt sig för att lämna. Efter händelsen med kniven och personalen hade flytt fältet fortsatte mannen att ”vråla” hotfulla saker från balkongen.

Mannen har visat sig vara gift till kvinnan som står på kontraktet men har inte varit skriven på adressen på länge. Hon själv ska befinna sig på okänd plats utanför Sverige. Bostadsbolaget menar att det inträffade är en ”synnerlig allvarlig störning” och är grund för uppsägning. Sin make har kvinnan att ”svara för”. Hon ska även sägas upp då hon uppenbarligen inte bor där och otillåtet har upplåtit lägenheten i andra hand.

Läs ocksåHallands politiska makthavare väljer villa

Hyresnämnden i Göteborg håller förhandling i ärendet i nästa vecka.

 

Läs också Forskare: "Politiker formas av sina erfarenheter" Nu villa – då jakt på Blocket Stora skulder – gick med på att flytta ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.