Annons

Fastighetspersonal i Halmstad hotades med kniv

Halmstad Fastighetspersonal skulle kolla värmesystemet. När ingen öppnade gick de in. I lägenheten stötte de på en aggressiv man som kom att hota med kniv.
Foto: Gry Ellebjerg

När personalen hade backat, lämnat lägenheten och befann sig i trapphuset öppnade mannen dörren och uppmanade dem att komma tillbaka för att han skulle filma dem. Efter att ha försvunnit från dörröppningen en kort stund kom han tillbaka. I handen höll mannen då en lång kniv som han ”med allt att döma avsåg att använda som tillhygge”.

Det är bostadsbolaget som beskriver händelseförloppet på Andersberg i slutet av förra året i en skrivelse till hyresnämnden. De vill nu att kvinnan som står på lägenhetskontraktet sägs upp omedelbart.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt bolaget skulle värmen i ett helt fastighetskomplex mätas och hyresgästerna hade förvarnats om att personal var på väg, och att om ingen var hemma skulle de gå in med reservnyckel. Sagt och gjort, när ingen öppnade gick en hyresvärd och personal från vvs-bolaget in.

Annons

Mannen var från början mycket aggressiv och besökarna beslöt sig för att lämna. Efter händelsen med kniven och personalen hade flytt fältet fortsatte mannen att ”vråla” hotfulla saker från balkongen.

Mannen har visat sig vara gift till kvinnan som står på kontraktet men har inte varit skriven på adressen på länge. Hon själv ska befinna sig på okänd plats utanför Sverige. Bostadsbolaget menar att det inträffade är en ”synnerlig allvarlig störning” och är grund för uppsägning. Sin make har kvinnan att ”svara för”. Hon ska även sägas upp då hon uppenbarligen inte bor där och otillåtet har upplåtit lägenheten i andra hand.

Läs ocksåSå fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det”En äldre, kortklippt kvinna som står i ett rum med flera gröna krukväxter och prydnadssaker, bland annat en tomte. I bakgrunden en katt.

Hyresnämnden i Göteborg håller förhandling i ärendet i nästa vecka.

Annons

 

Läs också Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.