Annons

Fick bo kvar – trots grillning inomhus

Värmland Hyresgästföreningen fick en fastighetsägare att ändra uppfattning om en hyresgäst med en besvärande nio punkter lång lista med förseelser. På så sätt fick hyresgästen bo kvar.

En hyresgäst i Värmland flyttade in hos det kommunala bostadsbolaget på orten i början av 2009 och skötte sig så som sig bör. Men från hösten 2012 började klagomålen dugga tätt.

Hyresvärden tyckte att det var dags att flytta när mannen var uppe i nio punkter med förseelser som störde grannar och hyresvärd.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Det var allt från att ha skräpat ner, somnat med levande ljust tända, spelat hög musik till att ha använt en grill inomhus i december.

Hyresvärden vände sig till hyresnämnden för att få mannen att flytta.

Men värden ändrade sig – när de av Hyresgästföreningen fick veta bakgrunden till hyresgästens beteende.

Annons
Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

Mannen medgav att han åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst. Men Hyresgästföreningen kunde låta hyresvärden få veta att mannen hade ett långt missbruk av alkohol bakom sig – som under den här tiden då klagomålen började komma, accelererade.

Förra vintern, samtidigt som mannen ska ha använt grillen inomhus, kulminerade missbruket. Det fick mannen att inse att han behövde hjälp.

Hyresgästföreningen skriver i sitt brev till hyresnämnden och hyresvärden att mannen genomgått tolvstegsprogrammet och att det är av stort behov av en bostad om han ska lyckas ta sig igenom sitt missbruk:

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

”Skulle NN förlora sin hyresrätt vore det ett allvarligt bakslag och i stor utsträckning försvåra hans möjligheter att få ordning på sitt liv”, skriver Hyresgästföreningens jurist.

Annons

Orden fick mannens hyresvärd att ändra på sig. De la ner ärendet i hyresnämnden och låter mannen bo kvar.

 

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.