Annons

Fick bo kvar – trots grillning inomhus

Värmland Hyresgästföreningen fick en fastighetsägare att ändra uppfattning om en hyresgäst med en besvärande nio punkter lång lista med förseelser. På så sätt fick hyresgästen bo kvar.

En hyresgäst i Värmland flyttade in hos det kommunala bostadsbolaget på orten i början av 2009 och skötte sig så som sig bör. Men från hösten 2012 började klagomålen dugga tätt.

Hyresvärden tyckte att det var dags att flytta när mannen var uppe i nio punkter med förseelser som störde grannar och hyresvärd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det var allt från att ha skräpat ner, somnat med levande ljust tända, spelat hög musik till att ha använt en grill inomhus i december.

Hyresvärden vände sig till hyresnämnden för att få mannen att flytta.

Men värden ändrade sig – när de av Hyresgästföreningen fick veta bakgrunden till hyresgästens beteende.

Annons
Läs ocksåTrakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hemEtt bildmontage med ett hyresavtal, en dörrklocka och en siluett av en kvinna.

Mannen medgav att han åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst. Men Hyresgästföreningen kunde låta hyresvärden få veta att mannen hade ett långt missbruk av alkohol bakom sig – som under den här tiden då klagomålen började komma, accelererade.

Förra vintern, samtidigt som mannen ska ha använt grillen inomhus, kulminerade missbruket. Det fick mannen att inse att han behövde hjälp.

Hyresgästföreningen skriver i sitt brev till hyresnämnden och hyresvärden att mannen genomgått tolvstegsprogrammet och att det är av stort behov av en bostad om han ska lyckas ta sig igenom sitt missbruk:

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

”Skulle NN förlora sin hyresrätt vore det ett allvarligt bakslag och i stor utsträckning försvåra hans möjligheter att få ordning på sitt liv”, skriver Hyresgästföreningens jurist.

Annons

Orden fick mannens hyresvärd att ändra på sig. De la ner ärendet i hyresnämnden och låter mannen bo kvar.

 

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.