HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fler kontor byggs om till lägenheter

Sundsvall Bostadsbolaget Tvättbjörnen gör liksom flera andra - förvandlar kommersiellt till privat. Bristen på bostäder får fastighetsägare att satsa på hyresgäster istället för företag.
Foto: Tvättbjörnen Fastigheter
, ,

Stig Svedberg äger bostadsbolaget Tvättbjörnen som har cirka 500 hyreslägenheter och lokaler i ett 40-tal fastigheter. De flesta centralt belägna i Sundsvalls innerstad.

Det attraktiva läget ger möjlighet att locka såväl företag som hyresgäster. Men med dagens brist på boenden för privat bruk har attraktionskraften bland potentiella hyresgäster ökat mer än det alltmer urholkade affärsklimatet i stenstan i centrala Sundsvall. En trend som också kan tänkas brytas med fler invånare.

Läs ocksåHemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronorFrån hyresvärdens låsta teknikutrymme fanns en uppbruten öppning som ledde rakt in i hyresgästens hall.

Norrporten och Diös har under de senaste åtta åren byggt om lokaler och vindar till cirka 70 ”nya” bostäder i stan.

HSB bygger just nu om Esplanaden 4 till 10 lägenheter, vilket ska stå klart för inflyttning till årsskiftet.

Stig Svedberg äger ett av flera anrika hus i stenstan, med högt i tak och utsmyckade kakelugnar. Hus som från början var just bostäder och kanske även idag är mest lämpade för det.

Läs ocksåHyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskareDan Norbäck, porträttbild utomhus. Han och hans kollegas forskning visar att hyresgäster och unga störs betydligt mer av buller än boende i bostadsrätt, något som förvånade forskarna.

– I en första etapp ska vi skapa 27 lägenheter och nästan alla blir på Storgatan, säger Svedberg.

På Storgatan 12 blir det 16 lägenheter till uthyrning. I blandat storleksformat.

– Det blir en bra, normal standard, ingen lyxvariant.

Läs ocksåTornet på åkern blir en ny trea

Hyran kommer att landa på drygt 8 000 kronor för 70 kvadrat.

Längre ner på Storgatan blir det 10 lägenheter till, varav två snart är inflyttningsklara. Även på Trädgårdsgatan tillkommer en lägenhet.

Läs också Varannan kommun har brist på bostäder för funktionsnedsatta Förskola blir lägenheter i Malå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.