Annons

Föreningar får betalt för att nattvandra i Norrköpings bostadsområden

Norrköping ​Kommunen och Brottsförebyggande rådet (Brå) tar hjälp av föreningar för att göra Norrköping tryggare för ungdomar.

​Norrköpings kommun och Brå drar i gång ett projekt där föreningar erbjuds ekonomiskt bidrag mot att föräldrar till tonåringar ställer upp som nattvandrare. De vuxnas uppgift är att röra sig utomhus i bostadsområdet där de bor under fredags- och lördagskvällar och söka kontakt med de ungdomar som de träffar på.

”Vi hoppas att föreningarna och tonårsföräldrar nappar på det här. Vi tycker det är spännande att se vad som händer om vi stimulerar till möten mellan människor som ett komplement till andra förebyggande åtgärder”, skriver Richard Tjernström, säkerhetssamordnare vid Norrköpings kommun, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Föreningarna som ställer upp får 4 000 kronor i ersättning från kommunen för varje helg som de deltar. Projektet genomförs på försök under hösten och våren. De bostadsområden som ingår är Hageby, Smedby, Ektorp, Vilbergen, Klockaretorpet, Eneby, Haga och Lindö.

Annons
Läs också Ove kände kallt stål i nacken – tänker aldrig mer nattvandra Föräldrarna skapar trygghet i Ryd Våg av skjutningar sprider sig i Uppsala Grannsamverkan ska hindra nya bränder i Ale Har nattvandrat i 19 år – nu prisas hon för sin insats

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.