HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Första hyreshuset på 20 år ska byggas i Vingåker

Vingåker I år ska Vingåkershem bygga ett nytt flerbostadshus – för första gången på 20 år. Om allt går som det ska blir huset inflyttningsklart i slutet av 2016.

– Vi har ganska många som står på kö för att få en lägenhet i Vingåker så vi ser behovet av att bygga nytt, säger Anne-Brith Andersson, vd på Vingåkershem.

Är det något som har ändrat sig på senare tid?

Läs ocksåChocksiffrorna: 40 procent högre hyra på tio år

– Jag har varit här i snart två år och under den tiden har kölistan funnits, säger Anne-Brith Andersson.

Det nya huset ska ligga på Apoteksgatan 1 vid Tennisparken, som kommer att rustas upp av kommunen i samband med bygget. Det blir 14 lägenheter, sju tvåor och sju treor. Mot gatan kommer huset att ha tre våningar och mot parken fyra.

Huset är ett av de standardhus som Sabo, Sveriges allmännyttiga bostadsföretag, har låtit ta fram för att kunna sänka byggkostnaderna. Hustypen kallas ”Trygga boendet”.

Läs ocksåUthyrningsstopp för "tillfälliga" lägenheter i JärvsöRöda längan i Järvsö. En huslänga i ett plan, rödmålad med vita fönsterfoder och blå dörrar. Till höger i bild ett rönnbärsträd.

Än så länge är inget startdatum satt för bygget, men planen är att huset ska stå klart före årsskiftet.

Läs också Fler vill bo i nybyggt i Boxholm Västsvenskarnas inkomster räcker inte till nybyggda bostäder Experten om dyra nybyggen: Kommer inte finnas efterfrågan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.