Annons

Första hyreshuset på 20 år ska byggas i Vingåker

Vingåker I år ska Vingåkershem bygga ett nytt flerbostadshus – för första gången på 20 år. Om allt går som det ska blir huset inflyttningsklart i slutet av 2016.

– Vi har ganska många som står på kö för att få en lägenhet i Vingåker så vi ser behovet av att bygga nytt, säger Anne-Brith Andersson, vd på Vingåkershem.

Är det något som har ändrat sig på senare tid?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag har varit här i snart två år och under den tiden har kölistan funnits, säger Anne-Brith Andersson.

Annons

Det nya huset ska ligga på Apoteksgatan 1 vid Tennisparken, som kommer att rustas upp av kommunen i samband med bygget. Det blir 14 lägenheter, sju tvåor och sju treor. Mot gatan kommer huset att ha tre våningar och mot parken fyra.

Huset är ett av de standardhus som Sabo, Sveriges allmännyttiga bostadsföretag, har låtit ta fram för att kunna sänka byggkostnaderna. Hustypen kallas ”Trygga boendet”.

Annons
Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.

Än så länge är inget startdatum satt för bygget, men planen är att huset ska stå klart före årsskiftet.

Läs också Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut” Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.