Annons

Fortsatt tvångsförvaltning i Krylbo

Avesta ​Hyresnämnden i Västerås har beslutat att Dalstjärnans lägenheter i Krylbo och Karlbo ska fortsätta att tvångsförvaltas. Sedan tidigare fanns ett tillfälligt beslut om tvångsförvaltning men dagens beslut räcker fram till halvårsskiftet 2011.

​Dalstjärnan, tidigare Korona, har sitt säte i Danmark, ekonomin sköts från Småland och förvaltningen av de 400 lägenheterna finns i Krylbo. Kommunen har under det senaste året hotat stänga av vattnet, Fortum elen och Biovärme i Dalarna värmen. Allt på grund av obetalda räkningar.
Dalstjärnan ansökte om rekonstruktion av bolaget men fick nej av borgenärerna och därmed avslag av Tingsrätten i Falun förra veckan. Bland andra statliga låneinstitutet SBAB som Dalstjärnan är skyldigt 35 miljoner kronor vägrade gå med på rekonstruktionen. Nu blir det med största säkerhet konkurs för Dalstjärnan:
– Dagens beslut om tvångsförvaltning var oundvikligt och det blir nog en konkursförhandling inom 2-3 veckor, säger Hyresgästföreningens jurist Marie Hammerin-Söderström.
Det kommunala bostadsföretaget Gamla Byn kommer att fortsätta som förvaltare av Dalstjärnans lägenheter minst fram till konkursbeslutet.
– Om konkursförvaltaren vill driva fastigheterna själv får han ansöka om att dagens beslut hävs, annars fortsätter Gamla Byn som förvaltare fram till sista juni 2011, säger hyresrådet Sune Sandström, ordförande i Hyresnämnden.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.