HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fullmäktige gick emot Tunabyggens styrelse

Borlänge Tunabyggens styrelse tyckte att det kommunala bostadsföretagets vinst skulle stanna i bolaget och inte överföras till annan kommunala verksamhet. Men kommunfullmäktige gick på kommunstyrelsens linje och röstade för att en tredjedel av vinsten ska överföras till kommunen. Pengarna ska bland annat användas till integrationsprojekt.
Foto: Lena Mattsson
En tredjedel av kommunala Tunabyggens vinst ska användas till bland annat integrationsprojekt. Det beslutade Borlänges kommunfullmäktige vid sitt senaste sammanträde.

Som Hem & Hyra berättade för en knapp månad sedan, läs mer här, var det moderate styrelsemedlemmen Carl-Oskar Bohlin som föreslog att hela fjolårets vinst skulle stanna i Tunabyggen. Hans förslag vann, bland annat med stöd av personalrepresentanterna i styrelsen.

Carl-Oskar Bohlin blev positivt överraskad över att hans förslag vann omröstningen men han trodde trots allt inte att kommunfullmäktige skulle ha samma åsikt som bostadsbolagets styrelsemajoritet:

Läs ocksåNorrland får betala när rika Stockholmskommuner "dumpar" bostadslösa

– Jag tror tyvärr att risken är stor att man inte ser vad som är bäst för bostadsbyggandet i kommunen och att man väljer att avlöva bolaget för att i framtiden kunna stoppa pengarna i andra hål i den kommunala ekonomin, sade Carl-Oskar Bohlin till Hem & Hyra i början av månaden apropå att kommunfullmäktige skulle få sista ordet i ärendet.

Tunabyggens sammanlagda vinst för 2017 var 99 miljoner kronor. 34 miljoner av dessa kommer nu att överföras till kommunen och ska enligt fullmäktiges protokoll användas ”inom ramen för koncernens totala bostadsförsörjningsansvar som främjar integration och social sammanhållning eller tillgodoser bostadsbehovet för personer för vilka kommunen har ett särskilt ansvar.”

 

Läs ocksåVästsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor
Läs också Protesterna hjälpte inte: Ludvikahem säljer 147 lägenheter Hyresgäster i Göteborg slapp betala vakter i kollektivtrafiken – nu tas domen om Jätteutdelning ur Sandvikenhus kritiseras

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.