HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fyra hyror klara

Gävleborg Tre hyresförhandlingar i Hälsingland är klara; Hudiksvall, Ovanåker och Bollnäs. Hudiksvallsbostäders hyresgäster får ett tvåårsavtal.

Hudiksvallsbostäder ville höja hyran med 2,7 procent. Nu blir höjningen istället 3,6 procent över två år. Hyrorna höjs med 1,7 procent 2014 och med 1,9 procent 2015.

Bollnäsbostäder krävde att få höja hyran med 2,3 procent men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen blev hyreshöjningen 1,4 procent.

Läs ocksåBostads-vd sparkas efter ny bilskandal i HälsinglandFotomontage på en Kia årsmodell 2015 och på Nordanstigs bostäders kontor.

I Ovanåkers kommun har Aefab infört ett nytt hyressättningssystem. Hyrorna höjs med mellan 1 och 4 procent, en snitthöjning på 1,9 procent. Bostadsföretagets ursprungskrav var en höjning på 2,8 procent.

Hyresgästerna hos Hoforshus får en höjning av hyran med 2,5 procent. Förhandlingarna i Sandviken har som Hem & Hyra skrev om tidigare i veckan gått vidare till Hyresmarknadskommittén. 

Fakta: Nya hyror i Gävleborg
Bostadsföretag Hyreshöjning
Aefab 1,9
Hoforshus 2,5
Bollnäsbostäder 1,4
Hudiksvallsbostäder 1,7 / 1,9 
Sandvikenhus Strandat
Läs också Så mycket vill värdarna i Aros-Gävle höja hyran med 2021 Nye hudikchefen om makt och goda livsmiljöer Hyreshöjning för hyresgäster hos Alfta-Edsbyns Fastighets klar Efter byamötet: Nu drar de igång grannsamverkan i Friggesund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.