Annons

Grönt ljus – nya hyresrätter ska byggas i centrala Falköping

Falköping Det blir ett nytt hyreshus i Falköpings centrum. Skanska bygger åtta hyresrätter och ett LSS-boende med start nu i mars. Det har byggnadsnämnden gett klartecken till.
Foto: Hyresbostäder i Falköping

Anders Johansson, vd på kommunala Hyresbostäder i Falköping, trodde inte det skulle vara möjligt att bygga ett så lågt hyreshus som nu planeras på Sveavägen. Kvarteret Tellus blir bara två våningar högt och kommer innehålla åtta lägenheter. Men tack vare ett partneringsamarbete med Skanska fick man ihop kalkylen. 

– Med hjälp av deras kompetens om hur man kan bygga på det mest kostnadseffektiva sättet lyckades vi. Att tillsammans planera bygget istället för att ha en färdig plan ute på upphandling känns både mer kreativt och mer effektivt, säger Anders Johansson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Skanska bygger också LSS-boendet intill som kommer rymma tolv personer.

Annons

Boendet har varit planerat sedan länge men eftersom grannar inte tyckte området borde bebyggas hamnade ärendet i mark- och miljödomstolen som avslog grannarnas överklagan i höstas.

Nu har även byggnadsnämnden gett klartecken. De första schaktmaskinerna kommer att vara på plats inom kort. Först nästa år kommer husen stå klara för inflyttning.

Annons
Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.
Läs också Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut” Här "röstar" Storviksborna inför nybygge Vd:n för Hyresbostäder i Falköping efter råttangreppet: "Vi får riva ut golvet" Vill du bli miljöhjälte? - Flytta in på Diamanten i Falköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.