Annons

Hallå där Tarja Bergqvist…

Strängnäs ...Region Uppsalas fastighetschef som i nästa vecka tillträder tjänsten som ny vd för Strängnäs Fastighets AB / Strängnäs Bostads AB.

Vilken typ av chef är du?

– Oj, den frågan borde du egentligen ställa till folk som jag jobbat med. Jag tror jag är väldigt lyhörd men också väldigt drivande. Jag tycker om när det händer saker och jag tycker om att vara med och göra skillnad tilll det bättre. Men jag ändrar inte saker som redan fungerar bra.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Vad är det första du tar itu med i nästa vecka?

– Först ska jag lära känna bolagen och komma in i det. Hur? Genom att vara lyhörd, lära känna personalen, vara ute och se vad de gör och vara ute i områdena och titta. Det kommer givetvis att ta sin tid. Men jag har en fördel av att jag har goda kunskaper om branschen.

Bostadsbristen är stor i Strängnäs. Vad gör du åt det?

Läs ocksåHan hotade personalen men fick behålla lägenheten – förundersökning lades nerEskilstuna tingsrätt utifrån med en gata i förgrunden. Inflikad i bilden en silhuett.

– Det är en utmaning. Det handlar framför allt om att bygga rätt i förhållande till efterfrågan, hitta yteffektiva lösningar till rimliga kostnader så att folk har råd att bo också.

Annons

Du kliver som ny vd direkt in i höstens hyresförhandlingar. Hur är din relation med Hyresgästföreningen?

– Hyresgästföreningen är hyresgästernas förlängda arm, så det är viktigt att ha en bra relation och det har jag haft där jag varit tidigare. Att jag nu blir vd förändrar absolut ingenting.

Läs ocksåDu betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna"

Varför vill du inte själv bo i Strängnäs?

– Just nu bor jag i hus ute på landet i Enköping med barn och man och vi har i dagsläget inga planer på att flytta. Det är också ett behagligt avstånd för att pendla.

Du är van bilpendlare sedan tidigare. Hur utnyttjar du tiden i bilen?
– Jag lyssnar väldigt mycket på ljudböcker. Det är ganska skönt att ha lite tid mellan fritid och arbete för att kunna reflektera i lugn och ro.

Du blir vd för två bolag. Innebär det att du får dubbla chefslöner också?

Annons

– Ha, ha. Nej, det blir bara en lön.

Hur blir det att komma till Strängnäs på måndag?

– Jättespännande. Det ska verkligen bli jätteroligt.

Tarja Bergqvist, 52 år, har tidigare ansvarat för marknads- och ekonomifrågor i allmännyttiga Enköpings Hyresbostäder och Sigtunahem, varit vd i privata Index Estate AB samt nu senast fastighetschef i Region Uppsala.

Läs också Hyrorna klara i Strängnäs Strängnäs Bostads AB nominerat till pris Bostadsbolag på efterkälken börjar sortera matavfall

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.