HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Han är ny ordförande för Hyresgästföreningen Kalmar-Torsås-Öland

Kalmar Ulf Danielsson är ny ordförande i Hyresgästföreningen Kalmar-Torsås-Öland. Han valdes vid årsmötet i slutet av mars.
Foto: Nils-Olof Larsson
Ulf Danielsson har tagit över ordförandeklubban i Hyresgästföreningen Kalmar-Torsås-Öland.

Vad har du för bakgrund inom Hyresgästföreningen?
– Jag var husombud i ett hus i Helsingborg från 2008 till 2014 och sedan blev jag invald i regionstyrelsen i norra Skåne från 2012 till 2015. Från 2014 sitter jag i förbundsstyrelsen som ersättare. Jag blev invald i Kalmarföreningen som ersättare för ett år sedan.

Hur ska du ta dig an uppgiften?
– Vi har i den här styrelsen haft det lite kämpigt senaste året. Det var fyra stycken som lämnade inför årsmötet, som inte ville bli valda igen, av flera anledningar. Under det senaste verksamhetsåret avgick från sitt uppdrag både styrelseordförande och sekreterare. Föreningen är ju etablerad och det finns styrelsefolk som är kvar i styrelsen så det är ju inte helt från scratch, men jag kan tänka mig att vi behöver en återstart på något sätt, för att bygga upp rutiner och arbetet i styrelsen.

Läs ocksåKritiserad hyresgästbas föreslås till ny hög post – trots larm från visselblåsareKenneth Gustavsson, Hyresgästföreningen, och skiss på visselblåsare.

Vilka frågor är viktigast att arbeta med?
– Framför allt är det bostadsbristen. Det är nummer ett. Det andra är ”renovräkningar”, ombyggnader som gör att folk inte kan bo kvar. Sedan är det många andra frågor som vi ska ta oss an, som till exempel Agenda 2022 och allt vad det innebär med utökad lokal närvaro, vi ska synas mer och vi ska prata bostadspolitik med allt och alla, så det finns ett brett spektrum av viktiga frågor.

Annons

Vad kan medlemmarna förvänta sig av Hyresgästföreningen Kalmar-Torsås-Öland när du är styrelseordförande?
– Att vi gör så gott vi någonsin kan för att medlemmarnas intressen ska tillvaratas på bästa sätt.

Föreningen har runt 4 500 medlemmar. Ulf Danielsson utsågs genom fyllnadsval på ett år och efterträder Jan-Olof Ström. Övriga i styrelsen: Alice Saksenvik (vice ordförande), Christer Bergqvist (sekreterare), Anna Johansson (ledamot), Gunilla Johansson (ledamot), Jens Körge (ledamot), Thomas Jansson (ledamot), Jan-Olof Ström (ersättare) och Barbro Englund (ersättare).

Annons
Läs ocksåEfter årets rekordhöjning – nu kommer nästa hyressmäll, Lars, 71: ”Ett svek”Lars Toftmar, hyresgäst i Ystad.
Fakta: Fakta: Ulf Danielsson

Bor: Hyreslägenhet i Köpingsvik, Öland.
Ålder: 68 år.
Familj: Fru och två vuxna barn.
Sysselsättning: Pensionär, tidigare arbetat som journalist i radio och tv, samt som förlagsredaktör.
Intressen: Natur, miljö, golf, sport och musik.
Uppdrag: Ordförande i Hyresgästföreningen Kalmar-Torsås-Öland, ersättare i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse, ledamot i styrelsen för Hem & Hyra.

Läs också Värden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstäda Efter flera misstag - nu får hyresgästerna anmäla felen till en jurist Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.