HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Helsingborgshems hyresgäster är nöjda

Nyheter Cirka 78 procent av Helsingborgshems hyresgäster är nöjda eller mycket nöjda med sitt boende. Mest belåtna är de boende i Laröd och minst i Mörarp.

Svaren är hämtade ur den enkät som 7 500 av Helsingborgshems hyresgäster har svarat på i våras. Hyresgästerna fick frågor om bland annat skötsel, bostadsbolaget, bostadsområdet, värme, ventilation och vatten samt trygghet.

När alla frågor läggs ihop är det hyresgästerna i Laröd som är mest belåtna med sitt boende. Där är 84 procent av hyresgästerna tillfreds medan siffran är något lägre i Mörarp med 74 procent. Vad som är orsaken till att det skiljer sig åt mellan de båda bostadsområdena är oklart.

Läs ocksåAnita kräks och svimmar – riskerar vräkas om hon fortsätter kräva åtgärder mot elen i husetElöverkänslig Bild på kvinna

Enligt Helsingborgshems marknads- och affärsutvecklingschef, Charlotte Albertsson är nästa steg att bryta ned siffrorna på varje bostadsområde för att se om de hittar orsakerna till de skilda resultaten.

Är det något som överraskar?

− Vi är nöjda med att de satsningar vi har gjort i våra utemiljöer gett ett så positivt resultat. Vi har haft allt från hundcoaching, soprumsprojekt till att jobba förebyggande med störningsärenden. Det, tillsammans med satsningen på utemiljöerna och trygghetscertifieringarna, har resulterat i att folk känner sig mer trygga i sina bostadsområden än tidigare.

Läs ocksåVälkommen på nostalgitripp – här är lägenheten där allt är 1970-tal
Läs också Skriva hyreskontrakt på att umgås blev succé: ”Klart vi vill fortsätta” Hyresförhandlingarna bröt samman – bostadsbolag anklagas för kartellbildning Ett nytt sätt att bo på – här ska städning och toapapper ingå i hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.