Annons

Helsingborgshems hyresgäster är nöjda

Nyheter Cirka 78 procent av Helsingborgshems hyresgäster är nöjda eller mycket nöjda med sitt boende. Mest belåtna är de boende i Laröd och minst i Mörarp.

Svaren är hämtade ur den enkät som 7 500 av Helsingborgshems hyresgäster har svarat på i våras. Hyresgästerna fick frågor om bland annat skötsel, bostadsbolaget, bostadsområdet, värme, ventilation och vatten samt trygghet.

När alla frågor läggs ihop är det hyresgästerna i Laröd som är mest belåtna med sitt boende. Där är 84 procent av hyresgästerna tillfreds medan siffran är något lägre i Mörarp med 74 procent. Vad som är orsaken till att det skiljer sig åt mellan de båda bostadsområdena är oklart.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Helsingborgshems marknads- och affärsutvecklingschef, Charlotte Albertsson är nästa steg att bryta ned siffrorna på varje bostadsområde för att se om de hittar orsakerna till de skilda resultaten.

Annons

Är det något som överraskar?

− Vi är nöjda med att de satsningar vi har gjort i våra utemiljöer gett ett så positivt resultat. Vi har haft allt från hundcoaching, soprumsprojekt till att jobba förebyggande med störningsärenden. Det, tillsammans med satsningen på utemiljöerna och trygghetscertifieringarna, har resulterat i att folk känner sig mer trygga i sina bostadsområden än tidigare.

Annons
Läs ocksåÖppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontraktEn hand med vinröda naglar trycker på en ringklocka.
Läs också Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Nya hyror för Helsingborgshems hyresgäster: "Det kommer att bli jättetufft" Parterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningar Utslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.