Annons

Hem & Hyra efterlyser anarkistisk konstupphängare

Karlstad Vem är det som hänger upp konst - för alla att beskåda - men på tider då ingen ser? Den frågan gäckar hyresgäster på Orrholmen.

 Lite konstigt är det. Det som händer när ingen ser i Orrholmsgaraget i Karlstad. 

Hem & Hyra har tidigare berättat om konstutställningen i garaget i Karlstad. Sedan garaget även blev en konsthall har skadegörelsen sjunkit och platsen upplevs tryggare av många. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vanligtvis får hyresgäster och boende rösta om vilka konstverk de vill se i det annars betonggrå garaget.

Men nu plötsligt gäckar en okänd konstanarkist genom att i hemlighet spontanhänga konstverk på en av väggarna längst in i garaget.

Annons

Garagegruppens Torbjörn Eriksson gillar tilltaget:

Läs ocksåGängkrig på tapeten: "Symbol för att våldet blivit en del av stad och hemmiljö"En kortklippt medelålders man i mörk tröja och byxor som står framför en tapetserad vägg.

– Det är ett bevis på att vi lyckats med garagekonsten: att någon hänger upp egna verk och att de får hänga kvar utan att förstöras, säger han.

Nu vill så klart Hem & Hyra få kontakt med den anonyme konst­anarkisten för en intervju – om än utan att röja hens identitet.

Annons

Hem & Hyra ger två biobiljetter till den som hjälper oss att få fatt i upphängaren. Mejla på anna.rytterbrant@hemhyra.se 

Läs ocksåHotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värmeEn delad bild. El del visar ett proppskåp av äldre modell med keramiksäkringar. En del visar utdrag ur ett polisförhör med texten "Du ska dö". En del visar en rättssal. En del visar siluetten av en kvinna.

Se bildspelet från garaget här.

Läs också Fängelsestraff för trasig ruta – kastade blomkrukor mot låst port: "Jag vart förbannad" Man gick bärsärk i sin lägenhet - "Det var polisen som gjorde det" Slog sönder sin lägenhet - Orsakade vattenskada för en miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.