HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hemkunskap för studenter

Norrbotten När en börjar närma sig vuxen ålder är det också dags att börja fundera på ett boende. För att underlätta det för unga norrlänningar inleds nästa vecka projektet "Hemkunskap".
Foto: Göran Lindh
Mikael Renqvist, jurist vid Hyresgästföreningen region Norrland.

Det är i första hand gymnasieskolor som kommer att få besök av jurister från Hyresgästföreningen i Norrland. I nästa vecka inleds projektet som döpts till Hemkunskap.
– Tanken är att vi ska ut och prata med unga snart vuxna om skyldigheter och rättigheter när de nu snart är på väg ut på bostadsmarknaden, säger Mikael Renqvist, som är den jurist elever i Norrbotten kommer att få möta.
– Även om det är viktiga saker kring boendet vi ska prata om, är vi givetvis öppna för att ta upp ändra frågor som kan tänkas dyka upp.
Exakt hur upplägget kommer att se ut är oklart. Det kan vara en aula-föreläsning eller mindre grupper.
– Det beror på vad skolorna vill och tycker passar. Det är bara för skolorna att boka in oss, säger Mikael Renqvist.
– Boendet, inte minst det första egna, är jätteviktigt. Så vi ser fram mot att få hjälpa våra unga vuxna med att få svar på funderingar och förhoppningsvis ge en trygghet när det är dags.
I Västerbotten är det juristen Niclas Sundell, enhetschef för juristerna i Hyresgästföreningen region Norrland, som kommer att möta studenterna. Projektet inleds alltså nästa vecka och det pågår större delen av våren.

Läs också Nya ägardirektiv för Mitthem Så tycker partierna om äldres boende i Östergötland Kritik mot Mariehus sponsring av golfhål Linda Ahonen får rätt mot konkursad hyresvärd Nu hör SBB till Dalarnas största

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.