HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hemsida lockar nya hyresgäster till Skillingaryd

Vaggeryd Smultronet och Slätten i Skillingaryd finns numera med egen hemsida. Hittills har det gett tre napp på nya hyresgäster.

Det har varit svårt att locka hyresgäster till nybyggda huset Smultronet i centrala Skillingaryd. Även de nya lägenheterna på trygghetsboendet Slätten är svåra att hyra ut.

Så i början på oktober lanserade VSBO, Vaggeryd-Skillingaryds bostads, en egen hemsida för Smultronet: smultronet.com.

Läs ocksåTuffare för Hyltebostäder när folk flyttar från kommunen

VSBO lockar även med hyresrabatt. De som tecknar kontrakt fram till årsskiftet får 1 000 kro-nor i rabatt på månadshyran första året och 500 kronor i rabatt andra året.

Kampanjen har så smått gett effekt.

Annons

– Vi har fått in tre nya hyresgäster så nu är det fem tomma lägenheter kvar där, säger Satu Jonsson, vd för VSBO.

Läs ocksåLägger krut på att hyra ut

I slutet på november lanserades även en egen hemsida för Slätten i Skillingaryd: slätten.com. Där är i dagsläget 19 lägenheter outhyrda.

– Vi har även möblerat fyra lägenheter som vi kan visa. Lägenheterna som är kvar är bara ettor. Men de är stora, 58 kvadratmeter som störst. Vi möblerar för att visa att man lätt får plats och att det är lätt att ta sig fram, att det är rymligt även om det är en etta, säger Satu Jonsson.

Hemsidorna visar besökstrafik från bland annat Stockholm, Östergötland och Västergötland.

Annons
Läs ocksåÅtta tomma lägenheter i 70-plus

– Det är bra, där finns människor som vi kan locka. Vi vill visa att detta kan vara ett alternativ för dem som exempelvis fått jobb i Jönköping/Värnamo, säger Satu Jonsson.

Att locka nya hyresgäster handlar även om ekonomisk överlevnad för bolaget. Förra året gick VSBO miste om 2,5 miljoner kronor i hyresintäkter på grund av outhyrda lägenheter, visar årsredovisningen för 2011. Huvuddelen handlar om Smultornet och Slätten. Årets resultat 2011 landade på minus 1,2 miljoner kronor.

Läs också 456 lediga lägenheter i Kalmar län Öbo-rabatt efter lågt intresse för seniorbostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.