Annons

Tuffare för Hyltebostäder när folk flyttar från kommunen

Hylte Hylte kommun har problem att behålla sina invånare. Det är en trend som oroar det kommunala bostadsbolaget som just nu har 50 tomma lägenheter.

Det råder bostadsbrist i Hallands samtliga kommuner förutom i Hylte kommun. Här finns ett överskott av bostäder samtidigt som de tappar sina invånare.

I början av januari var Hyltes befolkning 10 002 invånare. Det är enligt skatteverket en minskning med 40 personer sedan förra året. Och att befolkningen minskar är något som bekymrar det kommunala bostadsbolaget Hyltebostäder. I nuläget har de 50 outhyrda lägenheter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Det är klart att det är oroande att befolkningen minskar. Men vår förhoppning är att våra satsningar ska få folk att vilja bo kvar, säger Tobias Larsson, fastighetsförvaltare vid Hyltebostäder.

Annons

För att få fler hyresgäster har bostadsbolaget bland annat infört en ungdomsrabatt på 500 kronor i månaden för alla under 25 år som hyr en tvåa. Tobias Larsson tror att ungdomsrabatten är populär och att den fungerar som ett dragplåster. Ett annat sätt att få fler hyresgäster att stanna kvar är en satsning på de yttre miljöerna.

− Vi jobbar hela tiden med att förbättra våra fastigheter. Våra lägenheter håller en hög standard och nu vill vi lägga mer krut på vår yttre miljö. Förra året påbörjade vi ett arbete med att förbättra vår yttre miljö. Vi lägger mycket pengar på våra hus och hoppas att det kommer att löna sig i längden.

Annons
Läs ocksåHyr för en spänn – ett erbjudande som inte gick hem: "Stolt att vi försökte"plansch med en massa text. På den andra delen av bilden syns Laxåhems logga.
Läs också Privatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procent Så mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan Här är tätorterna som växer mest Sopproblem sattes på sin spets i Hylte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.