Annons

Högbo säljs till Timråbo

Timrå ​Efter månader av diskussioner och utredningar klubbades igår förslaget i kommunfullmäktige att sälja "skyskrapan" Högbo till AB Timråbo.

​Flervåningshuset ligger intill kommunhuset mitt i Vivsta. Förutom privata bostäder finns där även lokaler för socialtjänsten och näringslivskontoret.

Huset ägs av Timrå kommun, vilket inte gillas av bland annat socialdemokraterna Per-Arne Frisk och och Jan Norberg. De skrev därför en motion om att kommunala bostadsbolaget Timråbo istället borde ta över och göra seniorboende av huset.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Vi tycker inte att kommunen ska hålla på med sådana här fastigheter, sa Per-Arne Frisk till tidningen Dagbladet i maj i år.

Efter en del stötande och blötande avgjordes slutligen frågan i kommunfullmäktige igår – ett möte som höll på i nästan fyra timmar.

Annons
Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet ställde sig bakom kommunstyrelsens förslag att lagenligt möjliggöra affären.
– Vi anser att det är viktigt att ha ett attraktivt trygghetsboende i den här fastigheten, sa Timrås kommunalråd Ewa Lindstrand (S), till lokalpressen efter mötet.
 
De borgerliga partierna gick helt emot förslaget och reserverade sig mot kommunfullmäktiges beslut.

Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.