Annons

Högljudd hemmaträning riskerar kontrakt

Malmö Hyresgästerna har ägnat sig åt träning i hemmet under nätterna i flera år, hävdar hyresvärden. Det stör grannarna och nu har värden fått nog.
Foto: Pixabay

Tv:n är igång på hög volym samtidigt som någon i barnfamiljen tränar. På nätterna. Det menar hyresvärden som nu sagt upp den störande familjen.

I ansökan till hyresnämnden listar värden ett stor antal datum och tider då barnfamiljen ska ha stört grannarna. Det är nästan uteslutande på nätterna och handlar om bråk, skrik, träning, tv på hög volym och klamp i golven. Grannar har fört dagbok över störningarna och så här skriver en av de boende: ”De duschar halv fem på morgonen, har tv:n höjd till max hela natten, tränar och slänger hantlar ner i golvet sent på natten”. En av grannarna säger sig ha ringt polisen när bråken blivit för högljudda.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden har skickat varningsbrev till familjen utan framgång. Störningarna har fortsatt. Vid ett hembesök avslöjades dessutom en misstänkt svartuthyrning. Förstahandshyresgästerna har, enligt värdens utredning, lämnat landet och har sedan några månader hyrt ut lägenheten svart till en annan barnfamilj.

Annons
Läs också Så hanterar du en störande granne Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.