HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Högljudd hemmaträning riskerar kontrakt

Malmö Hyresgästerna har ägnat sig åt träning i hemmet under nätterna i flera år, hävdar hyresvärden. Det stör grannarna och nu har värden fått nog.
Foto: Pixabay

Tv:n är igång på hög volym samtidigt som någon i barnfamiljen tränar. På nätterna. Det menar hyresvärden som nu sagt upp den störande familjen.

I ansökan till hyresnämnden listar värden ett stor antal datum och tider då barnfamiljen ska ha stört grannarna. Det är nästan uteslutande på nätterna och handlar om bråk, skrik, träning, tv på hög volym och klamp i golven. Grannar har fört dagbok över störningarna och så här skriver en av de boende: ”De duschar halv fem på morgonen, har tv:n höjd till max hela natten, tränar och slänger hantlar ner i golvet sent på natten”. En av grannarna säger sig ha ringt polisen när bråken blivit för högljudda.

Läs ocksåSå hanterar du en störande granne

Hyresvärden har skickat varningsbrev till familjen utan framgång. Störningarna har fortsatt. Vid ett hembesök avslöjades dessutom en misstänkt svartuthyrning. Förstahandshyresgästerna har, enligt värdens utredning, lämnat landet och har sedan några månader hyrt ut lägenheten svart till en annan barnfamilj.

Läs också Klev in till grannen och krävde att få bo där Stolar ska ha slängts ut från balkong – nu riskerar hyresgästen kontraktet Stördes av tickande ljud i 16 år – erbjuds 3 000 i kompensation Betalade hyran för sent – mor och dotter mister hem i Kungbacka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.