Annons

Högsby Bostads rustar upp för att värna ett levande centrum

Högsby Nästa år kan fastigheten på Storgatan 5 i Högsby sannolikt se fram emot en ansiktslyftning. Högsby Bostads AB planerar att byta såväl fönster som fasad.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Huset på Storgatan 5 står inför en upprustning under nästa år. Det blir ett lyft för hela centrum, hoppas fastighetsägaren Högsby Bostads.

Fastigheten på Storgatan 5 i Högsby ägs av det kommunala bostadsbolaget och inrymmer i dag en lägenhet och två lokaler. Bland annat finns ortens djurklinik i byggnaden. Men inför nästa år hoppas bolaget kunna genomföra en rejäl renovering av huset.

– Det är vissa brister som vi måste titta på, säger Jan-Erik Emrin på Högsby Bostads AB. Fönster och fasader, framför allt. Huset är från 1920-talet, och energin går rätt genom väggarna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men satsningen handlar inte bara om att vårda det egna fastighetsbeståndet. Bolaget vill också bidra till attraktionskraften hos såväl Storgatan som Högsby tätort.

– Vi måste se till att vår lilla bygata lever, och värna de lokaler vi har så att det blir ett levande samhälle, konstaterar Jan-Erik Emrin.

Annons
Läs också Hyresklart i Högsby efter medling Köavgift kan ge bättre koll på byggbehov Högsbyförhandlingar går till medling ”Fullmäktige prackar på hyresgästerna kostnader” Högsby bostads höjer hyran med 1,75 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.