Annons

Högsbyförhandlingar går till medling

Högsby Hyresgästföreningen och Högsby bostads kan inte komma överens om årets hyreshöjning. Därför går förhandlingen till medling.

– Vi får inte det vi anser oss minst behöva. Vi har prutat och det hjälper inte, säger Högsby bostads vd Stefan Henrixon.

Inför förhandlingarna yrkade Högsby bostads på en hyreshöjning med 1,96 procent, vilket Hyresgästföreningen tyckte var för högt med hänsyn till det ekonomiska dagsläget.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Nu är Hyresgästföreningens förhandlare Alexander Kvidén ännu tydligare med vad de inte är överens om.

– De yrkar väldigt mycket pengar för externa arvoden och då ställer jag mig frågan: ”Finns inte den kompetensen i Högsby kommun?”

– Man har framfört att man är irriterade på att ägaren har tillsatt externa styrelseledamöter. Det kan inte vi rå för, vi är tvungna att betala dem, säger Stefan Henrixon.

Annons
Läs ocksåMedlare ska få fart på hyresförhandlingarna: "Komplicerat"

Även underhållsposten är föremål för skilda meningar.

– De yrkar mycket pengar för underhåll. Det tycker vi är bra, men det blir problematiskt när hyresgästerna inte känner att det satsas på underhåll i bolaget. Så de yrkade underhållskostnaderna är alldeles för höga, säger Alexander Kvidén.

– Hyresgästerna vill ha mer gjort i sina lägenheter. Det rimmar illa, då måste vi ha pengar, säger Stefan Henrixon.

Läs ocksåÅrets hyror klara i Vara och Lidköping - men det krävdes medling

Parterna kommer gemensamt att ansöka om medling i dag.

Annons

Läs mer:

”Fullmäktige prackar på hyresgästerna kostnader”

Läs också Grannar spelar in varandra med mobilen: "Ibland blir det alldeles fel" Hyresgäst i Hässleholm riskerade att bli skållad i duschen  Gårdstenshyror krävde medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.