Annons

Högst höjning hos Vätterhem

Jönköping Det handlar ofta om procent när det pratas hyreshöjningar. Men i kronor och ören slår det olika beroende på utgångshyran.

Hem & Hyra har fått hjälp av Hyresgästföreningen att visa hur plånboken påverkats av årets hyreshöjningar i Kronobergs och Jönköpings län.

Tabellen visar en direktöversättning av förhandlingsresultaten för 2012 till hur mycket hyran i genomsnitt höjts per månad för en tvåa på 60 kvadratmeter hos de kommunala bostadsbolagen. Sena uppgörelser har räknats om till årsbasis.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Lägst höjning har Uppvidingehus, 73 kronor. Högst ligger Vätterhem, 150 kronor. Att flera bolag i Jönköpings län hamnar högt beror till stor del på att borgensavgift infördes från och med i år.

Annons

Tabellen ger en fingervisning men är ingen absolut sanning med tanke på olika faktorer som väger in. Det handlar bland annat om hur stor normallägenheten är i bolaget och antal lägenheter med kallhyra som påverkar jämförelsen.

Endast kommunala bostadsbolag med förhandlingsordning är med i jämförelsen.
Älmhultsbostäder är inte klara med sin hyra.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Annons

Källa: Hyresgästföreningen

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.