HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hon blev nummer 4 000 att gilla Hem & Hyra på Facebook

Nyheter Hon är rikskänd komiker, skådespelare och krönikör. Under midsommarhelgen blev Zinat Pirzadeh den fyratusende personen att gilla Hem & Hyras sida på Facebook. Och hon har mycket att säga om svensk bostadspolitik.
Foto: Pavel Koubek
"Ni har en otroligt bondförnuftig tidning som är full av saker man har nytta av", säger Zinat Pirzadeh om Hem & Hyra. Dagens bostadspolitik får ett betydligt sämre betyg.

Hem & Hyra är inte bara en av Sveriges största papperstidningar – varje dag publiceras även nyheter och matnyttiga texter i digital form på Hemhyra.se samt i sociala medier.

Under helgen blev kända ståuppkomikern Zinat Pirzadeh, 51, den fyratusende personen att gilla Hem & Hyra på Facebook. Något hon själv inte hade en tanke på.

Läs ocksåSara vill hjälpa coronaisolerade i Skinnskatteberg

– Vilket roligt sammanträffande, jag hade ingen aning. Jag tycker att Hyresgästföreningen och Hem & Hyra gör ett fantastiskt arbete. Ni har en otroligt bondförnuftig tidning som är full av saker man har nytta av.

Är du medlem själv?

– Jag har flyttat tillbaka till hyresrätt från att ha bott i bostadsrätt och har faktiskt glömt att förnya mitt medlemskap. Det måste jag göra!

Läs ocksåFacebookgrupp ska hjälpa isolerade under coronasmittan

Varför gillar du Hem & Hyra?

– Blev faktiskt lite chockad när jag började läsa. Ni har jättebra journalistik och en otroligt läsbar tidning. Till skillnad från många andra tidningar som bara är vinstdrivande fokuserar ni verkligen på fakta och hyresgästens behov. Ni skriver för människor.

 

Läs ocksåAllt färre läser tidning – då fortsätter Hem & Hyra att växa

Vad läser du helst?

– Jag brukar läsa allting. Intervjuer, nyheter och frågorna som folk skriver själva och får svar på. Man känner att ni är lite som en familj och jobbar i team, att ni skriver om saker ni brinner för.

Vilken fråga i valet är viktigast för dig som hyresgäst?

– Boendet är det första steget i integrationen och där har bostadspolitiken misslyckats. Min förhoppning är att man skapar en mer mångkulturell bostadspolitik, där man lyckas få till ett mer blandat boende. Att fler människor med utländsk bakgrund får bostäder även i svenska områden – annars kommer klyftorna i samhället att fortsätta öka.

Vad tycker du om den politiska utvecklingen på senaste?

– Man blir orolig över våra politiker som inte sätter ner foten mot till exempel fundamentalister och barnäktenskap i Sverige. Det gör att missnöjespartier kan plocka poäng. I dag delar folk artiklar och inlägg med rasistiska påhopp utan någon som helst källkritik. Vi måste alla ha bättre källkritik och tänka på vad vi delar i sociala medier.

Gillar du också Hem & Hyra? Här hittar du oss på Facebook.

Läs också Här möts grannarna på Facebook – "Större förståelse för varandra" "Polisärende" när pappa förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.