HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hon vann fajt om tv-kanaler

Skövde Med Hyresgästföreningens hjälp fick Britt Tegneryd i Skultorp utanför Skövde både det tv-utbud hon har rätt till och 3 000 kronor tillbaka.
Foto: Karin Gistedt
Britt Tegneryd i Skultorp utanför Skövde vägrade acceptera att hon inte kunde se de tv-kanaler som hon betalade för.

Britt Tegneryd bor i en lägenhet på Bussatorpsvägen i Skultorp strax söder om ­Skövde. Hon flyttade in våren 2015 och i hyran på 7 294 ­kronor i månaden skulle ett visst tv-­utbud ingå. Men ganska snart började flera kanaler att krångla.

– Kanal 5 och sjuan kunde jag över huvud inte se. Och även på andra kanaler var det ofta ­störningar, säger Britt Tegneryd.

Läs också"Lyssna på oss som bor på Ryd"

I september 2017 anmälde Britt tv-problemen till sin hyresvärd Fastighets AB Rentus. Värden skickade reparatörer men inga åtgärder hjälpte.
– De tyckte nog att jag var en riktig gnällkäring och sa att det var omöjligt men jag vägrade ge mig, säger Britt.
– Det dröjde över ett år men med Hyresgästföreningens hjälp fick jag till slut det tv-utbud som jag betalar för. Dessutom fick jag nästan 3 000 kronor i hyres­reducering som kompensation för ­problemen jag haft, säger Britt.

Fredrik Carlson är förvaltare på Fastighets AB Rentus. Han ­beklagar att Britt Tegneryds ­ärende drog ut på tiden men ger följande förklaring:
– Det tog väldigt lång tid innan vår kabelteveleverantör fick fram utrustning som kunde avhjälpa problemen med störningarna.

Hyresgästföreningens ärendehandläggare Ewa Hansson hjälpte Britt Tegneryd att få rätt.

Läs ocksåSkövdevärd tvingas betala vite
Ewa Hansson

– När inget annat hjälpte rekommenderade jag hyres­gästen att deponera den del av hyran som skulle gå till tv-utbudet till länsstyrelsen, säger hon.

Innan det gick så långt åtgärdade dock värden problemet.
– Självklart ska hyresgästen ha det hon betalar för, ­säger Ewa Hansson.

Läs också Möte om vikten av hemförsäkring "Vad är Skövdepolitikerna ute efter?" Teven tillbaka i Njurunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.