HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hon vann fajt om tv-kanaler

Skövde Med Hyresgästföreningens hjälp fick Britt Tegneryd i Skultorp utanför Skövde både det tv-utbud hon har rätt till och 3 000 kronor tillbaka.
Foto: Karin Gistedt
Britt Tegneryd i Skultorp utanför Skövde vägrade acceptera att hon inte kunde se de tv-kanaler som hon betalade för.

Britt Tegneryd bor i en lägenhet på Bussatorpsvägen i Skultorp strax söder om ­Skövde. Hon flyttade in våren 2015 och i hyran på 7 294 ­kronor i månaden skulle ett visst tv-­utbud ingå. Men ganska snart började flera kanaler att krångla.

– Kanal 5 och sjuan kunde jag över huvud inte se. Och även på andra kanaler var det ofta ­störningar, säger Britt Tegneryd.

Läs ocksåSälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder

I september 2017 anmälde Britt tv-problemen till sin hyresvärd Fastighets AB Rentus. Värden skickade reparatörer men inga åtgärder hjälpte.
– De tyckte nog att jag var en riktig gnällkäring och sa att det var omöjligt men jag vägrade ge mig, säger Britt.
– Det dröjde över ett år men med Hyresgästföreningens hjälp fick jag till slut det tv-utbud som jag betalar för. Dessutom fick jag nästan 3 000 kronor i hyres­reducering som kompensation för ­problemen jag haft, säger Britt.

Fredrik Carlson är förvaltare på Fastighets AB Rentus. Han ­beklagar att Britt Tegneryds ­ärende drog ut på tiden men ger följande förklaring:
– Det tog väldigt lång tid innan vår kabelteveleverantör fick fram utrustning som kunde avhjälpa problemen med störningarna.

Hyresgästföreningens ärendehandläggare Ewa Hansson hjälpte Britt Tegneryd att få rätt.

Läs ocksåBritt: mediet som bryr sig om både grannarna och de döda
Ewa Hansson

– När inget annat hjälpte rekommenderade jag hyres­gästen att deponera den del av hyran som skulle gå till tv-utbudet till länsstyrelsen, säger hon.

Innan det gick så långt åtgärdade dock värden problemet.
– Självklart ska hyresgästen ha det hon betalar för, ­säger Ewa Hansson.

Läs också Fortfarande svart i rutan trots nämndbeslut Städbelöning till studenter gav lyckat resultat i Skövde Mahmoud bröt armarna i fallet - hyresvärden erbjöd ersättning mot tystnadsplikt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.