Annons

Hon vill sänka avgiften för unga

Halland Merete Sundholm vill göra det billigare för unga att vara med i Hyresgästföreningen.

− Vi pratar om att vi i Hyresgästföreningen vill ha in ungdomar i vår förening. Men då får vi också göra något för dem. Därför vill vi att förbundet ska tillsätta en utredning för att se om det finns förutsättningar för en nedsatt medlemavgift för ungdomar i åldern 18−20 år, säger Merete Sundholm.

Inför Hyresgästföreningens förbundsstämma den 15−17 juni har Hyresgästföreningen Helsingborg Privaten lagt en motion om att de vill sänka medlemsavgiften för ungdomar i åldern 18−20 år. Men de vill inte precisera med hur mycket.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

− I dag är avgiften 79 kronor i månaden för alla och det är mycket pengar för en ungdom. Men vi vill inte sätta ut någon summa. Det är upp till förbundet att ta ställning till, säger Merete Sundholm ordförande i Hyresgästföreningen Helsingborg Privaten.

I motionen framgår att det är bostadsbristen i kombination med ungdomars dåliga ekonomi som gör att de ofta får ta det boende som erbjuds. Det i sin tur leder ofta till ett mindre bra boende. Vidare påpekar man att ungdomar har svårt att göra sig hörda mot hyresvärden.

Annons
Läs också Synen på Hyresgästföreningen klyver Öland mitt itu Stäms på 340 000 för hundkiss - bestrider fakturan Ville ha in luft i lägenheten – men värden plomberade fönstren Hyresgästföreningen försvarar hyresgäst som anklagas för hot 1,5 procent i snitt när Båstadhem höjer hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.