Annons

Hos samma hyresvärd i 50 år

Norrköping 1965 flyttade Anna Enevoldsen in i nybyggda Ektorp i Norrköping - och där har hon bott kvar. I dag firades hon tillsammans med de andra som bott hos samma hyresvärd i 50 år.
Foto: Jakob Kindesjö
,

Kommunägda Hyresbostäder firade i dag några av sina trognaste hyresgäster. Ett 40-tal personer hade bjudits in för lunch och utdelning av blommor och diplom på restuarang Renströmmen i Norrköping.

– Alla har bott hos oss sedan 1965, men inte nödvändigtvis i samma lägenhet, säger Marica Johansson, förvaltningschef på Hyresbostäder.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

En av de inbjudna var Anna Enevoldsen, som bott i samma hyreshus på Ektorp de senaste femtio åren. Att hon inte bytt varken hyresvärd eller område tror hon beror på en sak.

– Jag har trivts bra. Det är lungt och fint och det finns ett bra grönområde som är trevligt att promenerara i. Vill jag har något lagat så kommer de och fixar, men det har inte varit ofta jag behövt det heller, säger hon.

Annons

Du har aldrig funderat på att flytta?

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

– Jo, det har jag gjort många gånger, men det är rätt jobbigt säger de som vet. Jag har bytt lägenhet en gång, från högst upp till längst ner, men bor kvar i samma trapp. Min dotter och mina barnbarn bor i närheten, så det är smidigt, säger hon.

Agne Klinghed tycker det var nyss han flyttade in i lägenheten i Hageby, som då var helt nybyggd.

Annons

– Jag minns att vi fick gå på plankor för att ta oss in. Nej, det har gått fort, det känns inte som det var femtio år sedan.

Läs ocksåAnitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt”Anita Andersson Landegren är hyresgäst hos Hyresbostäder i Norrköping.
Läs också Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.