HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hos samma hyresvärd i 50 år

Norrköping 1965 flyttade Anna Enevoldsen in i nybyggda Ektorp i Norrköping - och där har hon bott kvar. I dag firades hon tillsammans med de andra som bott hos samma hyresvärd i 50 år.
Foto: Jakob Kindesjö
,

Kommunägda Hyresbostäder firade i dag några av sina trognaste hyresgäster. Ett 40-tal personer hade bjudits in för lunch och utdelning av blommor och diplom på restuarang Renströmmen i Norrköping.

– Alla har bott hos oss sedan 1965, men inte nödvändigtvis i samma lägenhet, säger Marica Johansson, förvaltningschef på Hyresbostäder.

Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

En av de inbjudna var Anna Enevoldsen, som bott i samma hyreshus på Ektorp de senaste femtio åren. Att hon inte bytt varken hyresvärd eller område tror hon beror på en sak.

– Jag har trivts bra. Det är lungt och fint och det finns ett bra grönområde som är trevligt att promenerara i. Vill jag har något lagat så kommer de och fixar, men det har inte varit ofta jag behövt det heller, säger hon.

Du har aldrig funderat på att flytta?

Läs ocksåNorrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?

– Jo, det har jag gjort många gånger, men det är rätt jobbigt säger de som vet. Jag har bytt lägenhet en gång, från högst upp till längst ner, men bor kvar i samma trapp. Min dotter och mina barnbarn bor i närheten, så det är smidigt, säger hon.

Agne Klinghed tycker det var nyss han flyttade in i lägenheten i Hageby, som då var helt nybyggd.

– Jag minns att vi fick gå på plankor för att ta oss in. Nej, det har gått fort, det känns inte som det var femtio år sedan.

Läs ocksåSofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrornaHyresgäst vid p-plats
Läs också Stadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökat Ny Norrköpingshyra påverkar över 18.000 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.