Annons

Hyresbostäder i Norrköping anställer tolv

Norrköping ​Hyresbostäder i Norrköping behöver anställa tolv personer, bland annat en energiansvarig och en vitvaruspecialist. Flera av tjänsterna är nya.

​Årets två första månader är rätt tid att rekrytera nya medarbetare. Det menar kommunägda Hyresbostäder som annonserar ut tolv tjänster på en och samma gång.

– Det har visat sig genom åren att januari och februari, precis som veckorna efter sommarsemestern, är perioder när vi människor reflekterar ovanligt mycket över vår plats i tillvaron och man är mer benägen att söka nytt jobb, säger Hyresbostäders marknadschef Lars Löfgren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Dessutom kommer personer som tidigare studerat ut på arbetsmarknaden när en termin tar slut och nästa börjar.

Bland annat därför väljer Hyresbostäder att annonsera ut en hel rad tjänster, trots att några inte ska tillsättas förrän om flera månader.

– Varje år, på senhösten, brukar vi inventera vårt personalbehov inför det kommande året och tolv nya medarbetare är vad vi vet att vi behöver, säger Lars Löfgren.

Annons
Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

I vissa fall handlar det om personer som går i pension under 2011 och behöver ersättas. Men några av tjänsterna är nya. Det gäller bland annat jobben som energiansvarig samt projektledare inom energi.

– Vi rustar oss för att svara upp mot den jätteutmaning som väntar. Vi ska minska vår energianvändning med 30 procent fram till 2030.

Även om nya tjänster innebär ökade kostnader för bolaget är det tänkt att satsningen på sikt ska betala sig genom minskade energikostnader.

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

Greppet att annonsera ut alla tolv tjänsterna samtidigt handlar också delvis om ekonomi.

Annons

– Det är billigare att rekrytera alla på en gång än att göra det vid tolv olika tillfällen, säger Lars Löfgren.

Hyresbostäder har i dag cirka 140 anställda.

Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.