Annons

Hyresgäst kräver sänkt hyra på grund av störande granne

Halmstad Under ett drygt år har den 40-årige mannen i Halmstad störsts av ljud från grannen ovanför. Trots att han upprepade gånger har kontaktat sin värd har inga skriftliga varningar skickats till den högljudda hyresgästen. Nu vill mannen ha sänkt hyra.
Foto: Pixabay
Under ett drygt år har en 40-årig hyresgäst kämpat för att grannen ovanför ska bli tystare nattetid. Den desperata hyresgästen uppger att han är villig att flytta till en annan likvärdig lägenhet. ”Jag vill bara få sova på nätterna”, skriver han i ett mail till sin värd.

”Jag håller på att bli vansinnig här. Det måste hända något nu. Det är nästan ett år sedan jag hade de första klagomålen mot denna hyresgäst”, skriver den desperata mannen i ett mail till sin hyresvärd.

Under ett drygt år har han har störts av framförallt sin ena granne. Vid ett par tillfällen har Securitas fått rycka ut för att stoppa högljudda fester. Den senaste tiden har dock störningarna, enligt anmälaren, till största del bestått av att grannen bland annat går med tunga steg, spolar i toaletten, dammsuger och slamrar i köket långt in på småtimmarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mannen har vid ett flertal tillfällen bett den privata värden att varna den nattvandrande hyresgästen. När han fick reda på att värden endast har pratat med grannen i telefon och inte lämnat någon skriftlig varning vände han sig istället till hyresnämnden.

Nu kräver 40-åringen en hyresreduktion på 700 kronor per månad från och med april förra året.

Annons

Hyresvärden uppger att hyresgästen även tidigare har klagat på sina grannar. Värden har därför bytt till treglasfönster samt tilläggsisolerat taket på hela fastigheten. Utöver det har mannen fått ett ljuddämpande innertak i både sovrum och hall.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Att värden inte har skickat någon skriftlig varning till hyresgästen beror på att ingen av de övriga grannarna i huset har kunnat styrka mannens berättelse. Den utpekade hyresgästen i fråga nekar till anklagelserna.

I dagarna möter den trötta hyresgästen sin hyresvärd i hyresnämnden.

Annons

 

Läs ocksåLämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningarHyresgästen lät kranarna spola i både kök och badrum och orsakade flera rejäla översvämningar där vattnet rann ner även till grannarna.
Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.