Annons

Hyresgäst odlade cannabis i garderoben

Skåne Hyresgästen hade inrett en av garderoberna till ett drivhus för cannabis, som han sedan rökte uppe på vinden. Det gillas inte av hyresvärden som nu säger upp hyresgästen.
Foto: Gry Ellebjerg/Pixabay

Hyresvärden var kattvakt åt hyresgästen när han upptäckte cannabisplantor i lägenheten på en mindre ort i södra Skåne tidigt i höstas. Han ringde polis som kom till platsen direkt. Vid en husrannsakan upptäcktes att en garderob var inredd till ett drivhus för cannabisodling och uppe på vinden hittades dessutom rester av värmeljus och fimpar. Nu säger hyresvärden upp hyresgästen.

Att hyresgästen rökte cannabis uppe på vinden under den varma sommaren i fjor tycker hyresvärden är särskilt allvarligt med tanke på brandrisken.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen, som erkänt brott, har dömts till dagsböter för ringa narkotikabrott. Däremot vill han inte lämna sin lägenhet och nu ligger fallet på hyresnämndens bord.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.