Annons

Hyresgäst odlade cannabis i garderoben

Skåne Hyresgästen hade inrett en av garderoberna till ett drivhus för cannabis, som han sedan rökte uppe på vinden. Det gillas inte av hyresvärden som nu säger upp hyresgästen.
Foto: Gry Ellebjerg/Pixabay

Hyresvärden var kattvakt åt hyresgästen när han upptäckte cannabisplantor i lägenheten på en mindre ort i södra Skåne tidigt i höstas. Han ringde polis som kom till platsen direkt. Vid en husrannsakan upptäcktes att en garderob var inredd till ett drivhus för cannabisodling och uppe på vinden hittades dessutom rester av värmeljus och fimpar. Nu säger hyresvärden upp hyresgästen.

Att hyresgästen rökte cannabis uppe på vinden under den varma sommaren i fjor tycker hyresvärden är särskilt allvarligt med tanke på brandrisken.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresgästen, som erkänt brott, har dömts till dagsböter för ringa narkotikabrott. Däremot vill han inte lämna sin lägenhet och nu ligger fallet på hyresnämndens bord.

Annons
Läs också Familj förlorar halva bostaden – hyresgäster med dubbla kontrakt synade Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Efter tvist om mögelsanering: Torbjörn hotas av uppsägning Hovrätten river upp beslut: hyresgäst vräks efter sexhandel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.