HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst odlade cannabis i garderoben

Skåne Hyresgästen hade inrett en av garderoberna till ett drivhus för cannabis, som han sedan rökte uppe på vinden. Det gillas inte av hyresvärden som nu säger upp hyresgästen.
Foto: Gry Ellebjerg/Pixabay

Hyresvärden var kattvakt åt hyresgästen när han upptäckte cannabisplantor i lägenheten på en mindre ort i södra Skåne tidigt i höstas. Han ringde polis som kom till platsen direkt. Vid en husrannsakan upptäcktes att en garderob var inredd till ett drivhus för cannabisodling och uppe på vinden hittades dessutom rester av värmeljus och fimpar. Nu säger hyresvärden upp hyresgästen.

Att hyresgästen rökte cannabis uppe på vinden under den varma sommaren i fjor tycker hyresvärden är särskilt allvarligt med tanke på brandrisken.

Läs ocksåSkuldsmäll för hyresgäst som struntade i hyran i två år

Hyresgästen, som erkänt brott, har dömts till dagsböter för ringa narkotikabrott. Däremot vill han inte lämna sin lägenhet och nu ligger fallet på hyresnämndens bord.

Läs också Kontrakten räddade för tre uppsagda hyresgäster Anmälde grannar för störningar och barnmisshandel – sägs upp Klagade på lekande barn – tvingas själv flytta Elitspelare riskerar hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.