HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster fick ersättning för extra kylskåpsavgift

Växjö Först vägrade Smålandspojkarna att följa hovrättens beslut om att de skulle betala ersättning till sina hyresgäster. Men efter påstötningar har hyresgästerna fått sina pengar.

Smålandspojkarna tog extra betalt för att hyresgästerna har tillgång till bekvämligheter som kyl, frys, köksfläkt och kabel-tv. Sådant som i normalfallet ingår i hyran. När Svea hovrätt beslutade att de skulle betala 43 000 kronor i ersättning för detta till hyresgästerna vägrade hyresvärden först att betala. Trots att hovrättens beslut inte går att överklaga.

Men nu har alla de fyra berörda hyresgästerna fått sina pengar. Hyresgästföreningen gick till Kronofogden för att kräva ut pengarna från Smålandspojkarna, men det ärendet är alltså avslutat nu.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Två av de fyra hyresgästerna bor fortfarande kvar och har under tiden mellan hyresnämndens beslut om ersättning och hovrättens beslut fortsatt att betala den högre hyran. Därför har Hyresgästföreningen lämnat in en ansökan till hyresnämnden om återbetalning av hyran för dessa två och ytterligare en hyresgäst. Dessutom har de ansökt om skadestånd för brott mot förhandlingsordningen.

Men det är inte slut där. I hyran ingår en obligatorisk avgift för en numrerad parkeringsplats, men det finns ingen numrering på boendeparkeringen. Därför kommer Hyresgästföreningen också att driva ett ärende om att hyresgäster som saknar bil slipper betala för parkeringsplats.

Smålandspojkarna finns med på Hem & Hyras lista över de värsta hyresvärdarna.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.

Läs mer:

Värsta värden 2015

Tillägg för kylskåp ger pengar tillbaka för hyresgäster i Växjö

Läs ocksåAlla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs”Orimlig hyra, Alban Dautaj, Felicia Grönlund
Läs också Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.