Annons

Hyresgäster fick ersättning för extra kylskåpsavgift

Växjö Först vägrade Smålandspojkarna att följa hovrättens beslut om att de skulle betala ersättning till sina hyresgäster. Men efter påstötningar har hyresgästerna fått sina pengar.

Smålandspojkarna tog extra betalt för att hyresgästerna har tillgång till bekvämligheter som kyl, frys, köksfläkt och kabel-tv. Sådant som i normalfallet ingår i hyran. När Svea hovrätt beslutade att de skulle betala 43 000 kronor i ersättning för detta till hyresgästerna vägrade hyresvärden först att betala. Trots att hovrättens beslut inte går att överklaga.

Men nu har alla de fyra berörda hyresgästerna fått sina pengar. Hyresgästföreningen gick till Kronofogden för att kräva ut pengarna från Smålandspojkarna, men det ärendet är alltså avslutat nu.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Två av de fyra hyresgästerna bor fortfarande kvar och har under tiden mellan hyresnämndens beslut om ersättning och hovrättens beslut fortsatt att betala den högre hyran. Därför har Hyresgästföreningen lämnat in en ansökan till hyresnämnden om återbetalning av hyran för dessa två och ytterligare en hyresgäst. Dessutom har de ansökt om skadestånd för brott mot förhandlingsordningen.

Men det är inte slut där. I hyran ingår en obligatorisk avgift för en numrerad parkeringsplats, men det finns ingen numrering på boendeparkeringen. Därför kommer Hyresgästföreningen också att driva ett ärende om att hyresgäster som saknar bil slipper betala för parkeringsplats.

Annons

Smålandspojkarna finns med på Hem & Hyras lista över de värsta hyresvärdarna.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Läs mer:

Värsta värden 2015

Annons

Tillägg för kylskåp ger pengar tillbaka för hyresgäster i Växjö

Läs ocksåÖppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontraktEn hand med vinröda naglar trycker på en ringklocka.
Läs också Hyresgäst fick tillbaka 100 000 kronor på hyran: ”Händer nu och då” Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.