HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster håller extra bomöte

Östersund Kommunstyrelsen har beslutat att sälja 1 698 lägenheter av Östersundshem till Rikshem. Hyresgästföreningen har nu kallat hyresgäster till stormöte ikväll, torsdag.

Alla partier utom Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röstade i tisdags igenom förslaget om försäljningen av de kommunalägda fastigheterna.

Ett slutgiltigt beslut kommer att tas på kommunfullmäktige den 17 mars.

Läs ocksåÖstersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning

Hyresgästföreningen, som uppmärksammat hyresgästernas oro inför affären, har nu sammankallat till ett extra bomöte för att prata om konsekvenserna av ägarskiftet. Mötet kommer att äga rum i PRO:s lokal i höghuset på Körfältet ikväll, torsdag.

Hyresgästföreningens invändningar gäller bland annat att kommunen inte samrått med berörda hushåll och det finns en utbredd oro för att nya, privata ägare kommer att höja hyrorna kraftigt, som skett på andra orter.

Östersundshem menar att försäljningen är det bästa alternativet för att ha råd att bygga 1 650 nya lägenheter i Östersund på tio års sikt.

Läs ocksåKindberg dömd till fängelse och ska betala mångmiljonbelopp
Läs också Läsarna ingrep när värden svek – nu slipper Britt-Marie släpa tvätt Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Varbergs Bostad säljer Evelinas hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.