Annons

Hyresgäster rasar mot påtvingad flytt

Västervik Bostadsbolaget Västervik ska göra om ett av sina hus till trygghetsboende. Ombyggnaden betyder att majoriteten av de nuvarande hyresgästerna tvingas flytta därifrån. Nu rasar hyresgästerna mot beslutet.

Huset på Midgård i Västervik rymmer 44 lägenheter. De flesta hyresgästerna är under 70 år. Men när huset nu ska omvandlas till trygghetsboenden är det bara de över 70 år som har rätt att stanna kvar i sina hem.

– Vi är inte kritiska mot trygghetsboendet som sådant, men i det här fallet har inte hyresgästerna fått en chans delta i processen, säger Jacob Hoffsten på Hyresgästföreningen till Värnamo Tidning.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästföreningen har nu inlett diskussioner med bostadsbolaget. Samtidigt har Hyresgästföreningen startat en namninsamling bland de hyresgäster som motsätter sig beslutet och vill bo kvar. 45 unga och gamla har nu skrivit under listan som i veckan överlämnades till bostadsbolaget.

Annons

Hyresgästföreningen menar att bostadsbolaget brustit i sin skyldighet att informera och diskutera förändringarna med hyresgästerna.

– Bostadsbolaget borde göra om hela förfarandet och göra det på rätt sätt och sedan återkomma, kanske med fler initiativ. Man har haft för bråttom, säger Jacob Hoffsten.

Annons
Läs ocksåFastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad"
Läs också Hyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter" Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.