Annons

Hyresgäster rasar mot påtvingad flytt

Västervik Bostadsbolaget Västervik ska göra om ett av sina hus till trygghetsboende. Ombyggnaden betyder att majoriteten av de nuvarande hyresgästerna tvingas flytta därifrån. Nu rasar hyresgästerna mot beslutet.

Huset på Midgård i Västervik rymmer 44 lägenheter. De flesta hyresgästerna är under 70 år. Men när huset nu ska omvandlas till trygghetsboenden är det bara de över 70 år som har rätt att stanna kvar i sina hem.

– Vi är inte kritiska mot trygghetsboendet som sådant, men i det här fallet har inte hyresgästerna fått en chans delta i processen, säger Jacob Hoffsten på Hyresgästföreningen till Värnamo Tidning.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyresgästföreningen har nu inlett diskussioner med bostadsbolaget. Samtidigt har Hyresgästföreningen startat en namninsamling bland de hyresgäster som motsätter sig beslutet och vill bo kvar. 45 unga och gamla har nu skrivit under listan som i veckan överlämnades till bostadsbolaget.

Annons

Hyresgästföreningen menar att bostadsbolaget brustit i sin skyldighet att informera och diskutera förändringarna med hyresgästerna.

– Bostadsbolaget borde göra om hela förfarandet och göra det på rätt sätt och sedan återkomma, kanske med fler initiativ. Man har haft för bråttom, säger Jacob Hoffsten.

Annons
Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – måste betala 150.000 för diskriminering Fick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat" Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.