HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen drar igång Hela Landskrona

Landskrona För andra året i rad är Hyresgästföreningen en av initiativtagarna till Hela Landskrona. Under en vecka kommer ett fyrtiotal föreningar att berätta om sina verksamheter. Tanken är att ragga fler aktiva och att hitta nya samarbetspartners.
Foto: Gry Ellebjerg
Imorgon lördag drar Hela Landskrona igång. Helena Rasmusson är en av initiativtagarna till arrangemanget.

Hela Landskrona arrangeras av Landskrona stad, Hyresgästföreningen och Jämlikt.nu. På lördag är det mässa vid Rådhustorget i Landskrona där ett fyrtiotal föreningar visar upp sig och berättar om sina verksamheter. Resten av veckan arrangeras diverse föreläsningar, workshops, öppet hus i olika föreningslokaler runt om i Landskrona.

Helena Rasmusson är verksamhetsutvecklare vid Hyresgästföreningen i Helsingborg, och en av initiativtagarna.

Läs ocksåRolf, 53, från Muodoslompolo gör succé på sociala medier

Varför gör Hyresgästföreningen det här?
– Vi har många medlemmar i Landskrona och är representerade i många bostadsområden. Vår ambition är att bli en bredare samhällsaktör och skapa nya kontakter. Många föreningar jobbar med samma saker. Då är det bra att få träffas, utbyta idéer och ingå samarbeten.

Något du vill avslöja om veckans aktiviteter?
– På tisdag kommer vi att berätta om Hyresgästföreningens nystartade kvinnogrupp ”My Place”.

Vad är det?
– Det finns många ensamma kvinnor i olika åldrar som sitter hemma och är ensamma på dagarna. My Place är en plats dit de kan gå för att träffa andra kvinnor, få egen tid till att umgås och diskutera, ta en promenad, få en datorkurs eller bara fika med andra.

Läs ocksåSkebo satsar på hållbarhet och trygghet för sina hyresgäster

Förra året var det premiär för Hela Landskrona och besöktes av cirka 500 personer. Hela Landskrona börjar imorgon lördag och avslutas med Landskrona Pride den 29 september.

Läs också Asta, 83, kastade sig ut på 4000 meters höjd Jan-Åke blev av med sin parkering – fick lösa det själv Efter månader av störd sömn tog Dick ett snack med epa-raggarna – ”Var väldigt nervös”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.