HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningens chef får regeringsuppdrag

Nyheter Jonas Nygren ska leda regeringens nya utredning för minskade klyftor i samhället. Han lovar dock att uppdraget inte ska påverka hans nuvarande engagemang i Hyresgästföreningen.
Foto: Socialdemokraterna
Jonas Nygren, Hyresgästföreningens förbundschef.

Det har inte ens gått ett halvår sedan Jonas Nygren tillträdde som ny förbundschef på Hyresgästföreningen. Därför var det en och annan som häpnade när en artikel i Svenska Dagbladet informerade om att Jonas Nygren ska leda regeringens nya utredning för minskad segregation.

Han försäkrar dock att han inte tänker överge Hyresgästföreningen. Det nya uppdraget innebär bara några timmars arbete per vecka och är dessutom tidsbegränsat. Till hösten ska hans del i arbetet vara klart.

Läs ocksåEfter årets rekordhöjning – nu kommer nästa hyressmäll, Lars, 71: ”Ett svek”Lars Toftmar, hyresgäst i Ystad.

– Det här är världens chans för Hyresgästföreningen att få en direktingång till maktens korridorer. Det är glädjande att de valde oss och inte någon av de andra organisationerna som oftast får de här uppdragen, säger han.

Han påpekar att även han själv blev förvånad över artikeln i Svenska Dagbladet, i det avseende att den publicerades redan nu.

Annons

– Vi trodde att den skulle komma senare och att vi då hade hunnit informera alla innan. Nu blev det lite plötsligt, säger han.

Läs ocksåVärden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstädaMan som sitter i en fåtölj.

Jonas Nygren försäkrar att han kommer att hinna med både det nya regeringsuppdraget och det ordinarie arbetet som förbundschef. Och hinna sova.

– Jag ser det som ett deltidsuppdrag. Och sömnen är det ingen fara med, jag sover ganska bra redan, säger han och skrattar.

Något stort tillskott i den privata plånboken blir det inte heller tal om.

Annons
Läs ocksåEfter flera misstag - nu får hyresgästerna anmäla felen till en jurist

– Jag får ersättning per timme jag lägger ner på det nya uppdraget, och motsvarande dras av från min lön.

Utredningen Jonas Nygren ska leda är en del av regeringens långsiktiga reformarbete som påbörjades förra sommaren. Reformerna omfattar bland annat utbildning, arbetsmarknad och minskade ekonomiska klyftor.

Läs också En sjungande regionordförande med stort hundintresse Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.