Annons

Hyresgästföreningens chef får regeringsuppdrag

Nyheter Jonas Nygren ska leda regeringens nya utredning för minskade klyftor i samhället. Han lovar dock att uppdraget inte ska påverka hans nuvarande engagemang i Hyresgästföreningen.
Foto: Socialdemokraterna
Jonas Nygren, Hyresgästföreningens förbundschef.

Det har inte ens gått ett halvår sedan Jonas Nygren tillträdde som ny förbundschef på Hyresgästföreningen. Därför var det en och annan som häpnade när en artikel i Svenska Dagbladet informerade om att Jonas Nygren ska leda regeringens nya utredning för minskad segregation.

Han försäkrar dock att han inte tänker överge Hyresgästföreningen. Det nya uppdraget innebär bara några timmars arbete per vecka och är dessutom tidsbegränsat. Till hösten ska hans del i arbetet vara klart.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det här är världens chans för Hyresgästföreningen att få en direktingång till maktens korridorer. Det är glädjande att de valde oss och inte någon av de andra organisationerna som oftast får de här uppdragen, säger han.

Han påpekar att även han själv blev förvånad över artikeln i Svenska Dagbladet, i det avseende att den publicerades redan nu.

Annons

– Vi trodde att den skulle komma senare och att vi då hade hunnit informera alla innan. Nu blev det lite plötsligt, säger han.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Jonas Nygren försäkrar att han kommer att hinna med både det nya regeringsuppdraget och det ordinarie arbetet som förbundschef. Och hinna sova.

– Jag ser det som ett deltidsuppdrag. Och sömnen är det ingen fara med, jag sover ganska bra redan, säger han och skrattar.

Något stort tillskott i den privata plånboken blir det inte heller tal om.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Jag får ersättning per timme jag lägger ner på det nya uppdraget, och motsvarande dras av från min lön.

Utredningen Jonas Nygren ska leda är en del av regeringens långsiktiga reformarbete som påbörjades förra sommaren. Reformerna omfattar bland annat utbildning, arbetsmarknad och minskade ekonomiska klyftor.

Läs också Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.