Annons

Hyreshus istället för attefallshus

Östersund I somras protesterade boende mot de 13 attefallshus som Östersundshem ville ställa upp i Lit för nyanlända som fått uppehållstillstånd. Det var för nära fotbollsplanen och på mark som var tänkt för fler utomhusaktiviteter. Nu föreslås istället ett hyreshus. På andra sidan fotbollsplanen.

Placeringen av de så kallade attefallshusen mötte stark kritik för några månader sedan och nu har kommunen tänkt om och Östersundshem har ansökt om att få påbörja en detaljplaneprocess för att bygga hyreslägenheter. På södra sidan av fotbollsplanen istället för den norra – bredvid förpackningsinsamlingen.

– Nya bostäder är efterfrågat i Lit, och som kommunalt bostadsbolag har vi ett ansvar att bygga bort bostadsbristen i hela Östersunds kommun, säger Thomas Edvinsson, chef för förvaltning och produktion, Östersundshem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Miljö- och samhällsnämnden har sammanträde den 8 november då man hoppas på ett godkännande av planen.

Annons

Anledningen till att de tidigare idéerna om attefallshus på området stötte på patrull var inte bara att det skulle komma att ligga nära fotbollsplanen utan även på grund av ett medborgarförslag om en allaktivitetsyta. Men enligt Johan Palm behöver inte det ena utesluta det andra.

– I det underlag som togs fram före sommaren med anledning av motionen så konstaterades att området borde kunna utvecklas med flera funktioner, både boende och fotboll och andra aktivitetsytor. Det är bra att hela området tas in i ett planarbete där alla delar kan belysas i sin helhet, säger Johan Palm, förvaltningschef vid Kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons
Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.

Planprocessen kommer att ta ungefär ett år. Först efter att planen har vunnit laga kraft kan Östersunds söka bygglov för att förverkliga sina planer.

Läs också Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Kindberg dömd till fängelse och ska betala mångmiljonbelopp Läsarna ingrep när värden svek – nu slipper Britt-Marie släpa tvätt Rikshem säljer 883 lägenheter i Östersund till nordiska fastighetsjätten Niam
Länkar Läs mer på kommunens hemsida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.