Annons

Hyresklart i Torsås

Torsås Hyresgästföreningen och Torsås bostads är nu överens om nästa års hyra. Det blir en höjning på 0,30 procent.

Efter förhandlingar står det nu klart att hyrorna höjs med 0,30 procent från och med den 1 januari 2017.

Höjningen blir 2,90 kronor per kvadratmeter. För en hyra på 5 000 kronor innebär det en höjning med 15 kronor i månaden och en hyra på 6 000 kronor får en hyreshöjning med 20 kronor per månad.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Nivån ligger i linje med de förväntningar vi har på årets förhandlingar. Låg inflation och låga räntor gjorde det möjligt att hålla höjningen nere även detta året, trots att TBAB lägger mycket pengar på underhåll. Det känns bra att både vi och bolaget har en samsyn om detta, säger Anders Björngreen, förhandlare på  Hyresgästföreningen region Sydost, i ett pressmeddelande.

Annons

Torsås bostads vd Kent Frost säger till Hem & Hyra:

– Det är måttliga hyreshöjningar för våra hyresgäster. Torsås bostads får täckning för löpande driftskostnader som till exempel renhållning, vatten och el men inte för att genomföra ökat underhåll och reparationer som vi hoppats på. Vi har ett stort eftersatt underhållsbehov men överenskommelsen är i enighet med Hyresgästföreningen, säger Kent Frost, vd Torsås bostäder.

Annons
Läs ocksåSkenande hyror för nya lägenheter

Torsås bostads har 541 lägenheter som berörs av hyreshöjningen.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Lidingö sist ut att höja hyran Sista hyresuppgörelsen klar i väst Nya hyror hos Holger Blomstrand Byggen och renoveringar orsakade tuffa förhandlingar i Göteborg

Hyresklart i Torsås

Torsås Från första juli höjs hyrorna med en halv procent för hyresgästerna hos Torsås bostads. För en trea innebär det att månadshyran ökar med ungefär 27 kronor.

Vi har tidigare berättat att Torsås bostads under senare år höjt hyrorna från första april, men i år skjuter de ytterligare på höjningen med en önskan om att komma i fas med höjningsdatumet, att det ska ligga vid årsskiftet, om två år.

I förmiddags kom Hyresgästföreningen och Torsås bostads överens om årets hyreshöjning. Höjningen är på 0,5 procent och införs från första juli. För en lägenhet på 70 kvadratmeter motsvarar hyreshöjningen 27 kronor i månaden. Avtalet sträcker sig året ut.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi är mycket nöjda. Det här är en rekordlåg höjning för Torsås bostads där det tidigare varit höga höjningar så nu är vi nöjda, säger Anders Björngreen, förhandlare hos Hyresgästföreningen.

Annons

Anders Björngreen konstaterar även att med tanke på att hyresgästerna inte får årets höjning förrän i juli så motsvarar höjningen 0,25 procent om den slås ut på ett helår.

Vi har inte kunnat nå Torsås bostads vd, Kent Frost, för en kommentar.

Läs ocksåHyresklart i Torsås

Läs mer: Torsås bostads skjuter på hyreshöjningen

Annons
Läs också Nya bostäder med havsutsikt Torsås bostads skjuter på hyreshöjningen Stora skillnader på vd:ars löner i Blekinge och Kalmar län Tydlighet ger höga betyg för webbplatser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.