HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresnämnden upphäver tvångsförvaltning

Strängnäs I december beslutade hyresnämnden att Sictoniavillan på Fogdön skulle tvångsförvaltas. Men nu har hyresvärden betalat sina skulder och får tillbaka fastigheten.

Hyresvärden, en 37-årig Strängnäsbo, hade obetalda fakturor på sammanlagt 24 000 kronor, vilket ledde till att el, värme och vatten stängdes av för de tre hyresgästerna som bor i den så kallade Sictoniavillan, den tidigare pastorsexpeditionen i Vansö kyrkby på Fogdön utanför Strängnäs.

Hyresgästföreningen ansåg att hyresvärden misskötte fastigheten och ansökte om tvångsförvaltning. I mitten på december beslutade hyresnämnden att kommunala Strängnäs Bostads AB skulle ta över tillfälligt som förvaltare av fastigheten.

Läs ocksåPensionerade medarbetare gästade regionkontoret

Men nu har hyresvärden betalat sina skulder och ska teckna ett nytt avtal med elleverantören. 37-åringens plan är att driva fastigheten vidare för att sedan sälja den. Hyresnämnden tycker att det här låter bra och upphäver beslutet om tvångsförvaltning.
Hyresvärden, en 37-årig Strängnäsbo, hade obetalda fakturor på sammanlagt 24 000 kronor, vilket ledde till att el, värme och vatten stängdes av för de tre hyresgästerna som bor i den så kallade Sictoniavillan, den tidigare pastorsexpeditionen i Vansö kyrkby på Fogdön utanför Strängnäs. Idag bor endast en hyresgäst kvar.

Hyresgästföreningen är inte nöjd med beslutet.
– Vi vill ha fortsatt tvångsförvaltning. Fastighetsägaren har misskött sig och det finns skäl att tro att han gör det igen. Vi vet att han inte har pengar till att betala dyra elräkningar varje månad, säger Patrik Esfandi, jurist på Hyresgästföreningen.
Sictoniavillan har redan spekulanter, på fredag ska en potentiell köpare titta på fastigheten. Patrik Esfandi hoppas att villan snart får en ny ägare.
– Jag hoppas att fastighetsägaren kan göra sig av med fastigheten inom kort, så att det här inte blir en långdragen historia, säger han.

Läs också Det lönar sig att ta hjälp av Hyresgästföreningen Förbundschefen kandiderar till Stockholms läns landsting Fick 30 år gammalt kylskåp – läckte ut över köksgolvet Värd struntade i att betala elräkningarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.