HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresnämnden upphäver tvångsförvaltning

Strängnäs I december beslutade hyresnämnden att Sictoniavillan på Fogdön skulle tvångsförvaltas. Men nu har hyresvärden betalat sina skulder och får tillbaka fastigheten.

Hyresvärden, en 37-årig Strängnäsbo, hade obetalda fakturor på sammanlagt 24 000 kronor, vilket ledde till att el, värme och vatten stängdes av för de tre hyresgästerna som bor i den så kallade Sictoniavillan, den tidigare pastorsexpeditionen i Vansö kyrkby på Fogdön utanför Strängnäs.

Hyresgästföreningen ansåg att hyresvärden misskötte fastigheten och ansökte om tvångsförvaltning. I mitten på december beslutade hyresnämnden att kommunala Strängnäs Bostads AB skulle ta över tillfälligt som förvaltare av fastigheten.

Läs ocksåHär har hyresvärden över 50 saker att fixa

Men nu har hyresvärden betalat sina skulder och ska teckna ett nytt avtal med elleverantören. 37-åringens plan är att driva fastigheten vidare för att sedan sälja den. Hyresnämnden tycker att det här låter bra och upphäver beslutet om tvångsförvaltning.
Hyresvärden, en 37-årig Strängnäsbo, hade obetalda fakturor på sammanlagt 24 000 kronor, vilket ledde till att el, värme och vatten stängdes av för de tre hyresgästerna som bor i den så kallade Sictoniavillan, den tidigare pastorsexpeditionen i Vansö kyrkby på Fogdön utanför Strängnäs. Idag bor endast en hyresgäst kvar.

Hyresgästföreningen är inte nöjd med beslutet.
– Vi vill ha fortsatt tvångsförvaltning. Fastighetsägaren har misskött sig och det finns skäl att tro att han gör det igen. Vi vet att han inte har pengar till att betala dyra elräkningar varje månad, säger Patrik Esfandi, jurist på Hyresgästföreningen.
Sictoniavillan har redan spekulanter, på fredag ska en potentiell köpare titta på fastigheten. Patrik Esfandi hoppas att villan snart får en ny ägare.
– Jag hoppas att fastighetsägaren kan göra sig av med fastigheten inom kort, så att det här inte blir en långdragen historia, säger han.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Försiktig medlemsökning för Hyresgästföreningen Sebila vann – nu får värden fixa "häxsotet" Hyresvärden räntekostnader - del av din hyra Höganäshem och SBB lämnar hyresförhandlingarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.