Annons

Hyresstriden i Malmö fortsätter

Malmö ​Bråket mellan MKB och Hyresgästföreningen fortsätter. På måndagen lämnade Hyresgästföreningen ett yttrande till Hyresmarknadskommittén där man kräver oförändrade hyror för 2010 och 2011.
Efter att hyresförhandlingarna strandat i Malmö ligger nu frågan i Hyresmarknadskommittén, HMK, där representanter från både SABO och Hyresgästföreningen ingår.
 
I sitt yttrande konstaterar Hyresgästföreningen att MKB tidigare lämnat samma vilseledande uppgifter till kommittén som lämnats till föreningens förhandlare i vintras. En prognos för 2010 med en beräknad förlust innan hyreshöjning på 51 miljoner kronor har i den fastställda budgeten förbytts till en vinst på 61 miljoner kronor vid oförändrade hyror.
 
MKB:s vd Sonny Modig har tidigare i Hem & Hyra försvarat de motstridiga siffrorna med att det är skillnad på långsiktiga prognoser och mer kortsiktiga sammanräkningar av resultatet i en budget som bara tittar på ett år.
 
– Det är första gången jag hört talas om att olika siffror i prognos och budget skulle vara bedrägeri. Då kan man lika gärna anklaga Riksgälden.
 
I yrkandet kräver Hyresgästföreningen oförändrade hyror för 2010 och 2011. Föreningen påpekar också att MKB inte hunnit med allt det underhåll som företaget budgeterat för under 2009 och som ingått i hyresförhandlingarna för det året.
 
– Den här underhållsskulden på 62 miljoner kronor måste man räkna bort i år. Det underhållet är redan betalt av hyresgästerna och ska inte betalas en gång till, säger Anja Schröder, förhandlare på Hyresgästföreningen. 

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Här gnager råttorna sönder hyresgästernas bilar: ”Tänk om bromsarna slutar fungera” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.