Annons

Hyresvärd vänder sig till Högsta domstolen

Nyheter Soporna drog till sig råttor. Värden dömdes att betala vite. Men han vägrar och har nu tagit ärendet till Högsta domstolen.

Det var Mark- och miljödomstolen i Växjö som dömde hyresvärden i Helsingborg att betala vitet efter att miljönämnden i Helsingborg hade ansökt om ett utdömande. Redan i januari 2014 gav nämnden mannen ett föreläggande att ta bort sopor som låg på marken vid hans hus på Hövitmansgatan. Han skulle också teckna ett avtal för sophämtning som åtgärdade problemen samt redovisa hur många som bodde i huset.

Vid en återinspektion i juli samma år konstaterades att så inte skett. Men ärendet drog sedan ut på tiden. I juli i år uppmärksammade grannarna media på råttorna som spred sig i området. Mer om det här:  Här har råttorna tagit över.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mannen vägrar att betala och har nu överklagat till Högsta domstolen. Fastighetsägaren har begärt anstånd att lämna sina argument till sista augusti och först därefter kommer domstolen att besluta om de kommer att ta upp ärendet.

Vitet är på 30 000 kronor. Och det är litet i jämförelse med vad förvaltningsrätten har dömt i ett annat ärende men i samma hus: 240 000 kronor. Om det kan du läsa här

Annons
Läs också Här gör råttor och knarkare kaos i garaget – Walid: ”Har fått städa undan sprutor” Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt 14-åring föll från balkongen - värden dömd för tredje gången: "Ska överklaga" Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Ninni plågades av råttor i över ett år – nu sprider sig problemen till nya orter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.