Annons

Hyrorna höjs hos Övikshem

Örnsköldsvik ​​ Hyresförhandlingarna är nu klara och det står klart att Övikshem höjer hyrorna med 1,5 procent från och med den 1 januari 2010. Den retroaktiva delen kommer att debiteras i mars månad.
För fjärde året på rad har hyrorna i Örnsköldsvik avgjorts genom central medling med hjälp av Hyresmarknadskommittén.
Övikshem krävde en hyreshöjning på 5,68 procent från och med den 1 januari, vilket Hyresgästföreningens inte gick med på. Då det stod klart att parterna inte skulle kunna komma överens valde de att åter igen ta hjälp av Hyresmarknadskommittén.
Hyresmarknadskommittén rekommenderade parterna att förlikas om en höjning på 1,5 procent.
Enligt det förhandlingsprotokoll som parterna har skrivit under så ska hyrorna för bostäder med förhandlingsavtal höjas med 1.5 procent från och med den 1 januari. Hyrorna för studentbostäder höjs från den 1 augusti 2010.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Kontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad” Hyresjuristens råd: Gör så här om du betalar för hög hyra Kommunen vägrar sänka Helges hyra – betalar en tusenlapp mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.