Annons

Ingen ny bostadskö på Gotland

Gotland Region Gotland skrotar planerna på en gemensam bostadsförmedling och bostadskö. Gotlandshem och de flesta privata hyresvärdarna ger tumme ned åt satsningen.

I höstas presenterade Region Gotland planerna på att starta en gemensam bostadsförmeding och bostadskö för hyresvärdarna på ön. Tanken var att det skulle underlätta för den som söker bostad, där personen skulle kunna vända sig till en förmedling istället för att leta runt efter lediga lägenheter hos respektive hyresvärd.

Men när regionen undersökte intresset hos bostadsbolagen blev gensvaret negativt. Fjorton privata hyresvärdar tillfrågades och de flesta var inte intresserade av att ingå i någon gemensam förmedling eller kösystem. Kommunägda Gotlandshem var inte heller intresserade av att släppa sin förmedling till någon annan aktör.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Det hade nog varit annorlunda om det hade varit svårt för dem att få uthyrt. Men bolagen är väldigt nöjda med hur det är nu, de får uthyrt, de kan välja och vraka mellan hyresgäster. Så de ser ingen vinst med att gå ihop gemensamt, säger regionrådet Brittis Benzler, (V).

Annons

Resultatet fick regionen att backa och lägga planerna på is tills vidare.  Istället ska regionen försöka skapa en hemsida som kan ge en bättre överblick över vilka hyresvärdar som finns, något som de flesta bolagen ställde sig positiva till.

– Det kan bli inflyttarservice eller regionens hemsida som kommer att få den uppgiften, säger Brittis Benzler.

Annons
Läs ocksåKraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof"
Läs också Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.