Annons

Inget gehör för Sonias motion

Gävleborg Förbundsstämman i Visby röstade ned Sonia Nilsson-Ullströms motion. Stämman menade att det inte behövs någon stadgeändring utan att de etiska reglerna är tillräckliga.

I dag står det allmänt i stadgarna om alla människors lika värde. Men Sonia Nilsson-Ullström, Hyresgästföreningen i Gävle, ockelbo och Älvkarleby, motionerade om att det i stadgarna ska läggas till att föreningen inte ska diskriminera personer på grund av etnisk och social bakgrund, kön, könsidentitet, ålder, religion, sexuell läggning, funktionsnedsättning, språk eller politisk uppfattning.

– Som det är i dag dyker det upp personer som kanske inte ska vara med i vår organisation, personer med främlingsfientliga åsikter till exempel. Men det kan vara svårt att utesluta någon ur Hyresgästföreningen utan något konkret att peka på. Då är det bra att kunna luta sig tillbaka på våra stadgar, sa Sonia Nilsson-Ullström till Hem & Hyra innan förbundsstämman.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men efter votering avslogs alltså motionen med motiveringen att de etiska reglerna redan täcker det motionen tog upp.

Annons
Läs också Valet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades ner Här är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022 Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Här slipper hyresgästerna hyreshöjning 2021 Grannen intill: Katharina behöver inte drömma sig bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.