Annons

Kastande hyresgäst hotas av vräkning

Finspång Flaskor, kartonger, torkställning och en dator for ut genom fönstret. Nu har hyresvärden tröttnat på hyresgästens kastande.

Mannen hyr sedan en tid tillbaka en lägenhet av Bovista i Finspång, men frågan är hur länge till. Efter flera klagomål på kort tid har hyresvärden fått nog och sagt upp honom. Grannar vittnar om hur mannen vid flera tillfällen kastat ut diverse föremål genom fönstret och som landat nere på trappan vid entrén till hyreshuset. Det rör sig om flaskor, burkar och kartonger men även en bärbar dator och diverse plåtburkar.

Vid ett tillfälle ska hyresgästen försökt bli av med en torkställning genom att kasta ned den i sopnedkastet. Men när det inte gick ska han slängt ut den genom balkongdörren istället så att fönstret gick sönder. Hyresvärden har bett mannen sluta med att kasta ut sina saker men utan att det fått någon effekt. Grannar har även klagat på hög musik och oljud från mannens lägenhet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu har fallet hamnat hos hyresnämnden. Bovista anser att hyresgästen stört sina grannar för mycket och att han ”underlåtit att iakta sundhet, ordning och gott skick inom fastigheten”. Hyresnämnden tar upp ärendet i slutet av maj och om bolaget får sin vilja igenom tvingas mannen att flytta den siste juni. 

Annons
Läs också Ord mot ord i skadetvist Bovista blir Amasten i Finspång Tusentals västsvenska hyresgäster riskerar högre hyror Hyresvärden Bovista får nya ägare Balder köper Bovista

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.