Annons

Kindahus river två hus och halverar problem

Kinda När Kindahus har tömt två hus som ska läggas i malpåse och rivas innebär det att man halverar problemet med vakanserna.tomma lägenheter.

​Bolaget har därför bestämt att man ska tömma två hyreshus på hyresgäster. Ett hus på Drottninggatan och ett hus på Floragatan ska läggas i malpåse och eventuellt rivas. Tömningen ska vara slutförd till årsskiftet. Husen rivs dock inte bara för att man ska bli av med tomma lägenheter.

– Husen är slut och något måste göras. Lägenheterna håller inte den standard som vi vill att man ska få som hyresgäst och det blir egentligen bättre att riva och bygga nytt än att renovera. Då får man det åtminstone som man vill ha det, säger marknadsansvarig Roger Magnusson på Kindahus.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Men att bygga nytt är inte aktuellt. I stället blir åtgärden med rivning något som åtgärdar stora delar av problemet med för många tomma lägenheter hos Kindahus. Samma åtgärd skulle också möjliggöra för familjer att bygga villor på de tomter som frigörs.

Eventuellt ska ytterligare två hus, ett på Drottninggatan och ett på Floragatan, rivas. Det ena är bebott och det andra fungerar som lager.

Annons

Sammanlagt skulle det kunna skapas 14 villatomter.

Läs ocksåÄngen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det"Martin Hansson står på en torr gräsmatta. I förgrunden syns prästkragar. Kindahus skapar ängar i bostadsområden.

– Det finns egentligen inga så centrala tomter i dag, säger Magnusson.

Ett alternativ som diskuterats är att göra en park när husen är borta.

– Men det kan vi glömma. Det blir för dyrt. Det blir mycket skötsel, säger Magnusson.

Annons
Läs ocksåLennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flyttaDet har tagit femton år för konstnären Lennart Granberg att inreda lägenheten som han vill ha den. Nu när hela huset ska rivas vill han inte flytta.

De hyresgäster som bor i husen erbjuds lägenheter på andra platser i Kisa. I de första två hus som töms återstår åtta lägenheter att tömma. Det ska kunna ske under året och samtliga hyresgäster ska erbjudas boende som de känner att de kan acceptera.

När de första två husen har tömts och rivits har Kindahus cirka 50 tomma lägenheter kvar. Sammanlagt har bolaget cirka 1 000 lägenheter.

Läs också Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.