HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kindberg kräver en offentlig ursäkt av media

Östersund Idag har Östersundshems styrelse extramöte med anledning av den kritik som riktats mot bostadsbolagets markköp tidigare i år. Vd Daniel Kindberg avfärdar granskningen som ren lögn.

Bostadsbolaget Östersundshems köp av Fältjägaren 8 av Peab för 127 miljoner har granskats i media. Affären har bland annat kritiserats för den höga köpesumman som betalades utan att en oberoende värdering gjordes, vd Daniel Kindbergs privata aktieinnehav av mark i området, hur bostadsbolagets ägardirektiv är utformade och det möjligen problematiska i att ha varit vd för Peab innan vd-skapet i Östersundshem.

Många har reagerat på de granskande artiklar och debattinlägg som skrivits och Östersundshems varumärke är i gungning. Kritiska röster har höjts från politiskt håll och krav på utredning, ändring av ägardirektiv, en ny värdering och extra bolagsstämma har uttalats.

Läs ocksåÖstersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning

Idag har Östersundshems styrelse kallat till ett extra sammanträde med anledning av den hetluft bolaget just nu befinner sig i.

Men kritiken tycks inte ha någon effekt på Daniel Kindberg som anser sig ha ryggen fri. Han är lika säker på att han handlat rätt som att media har gjort fel. Och han vill att Östersundsposten som granskat affären ber om ursäkt.

– Artiklarna är fullständigt och utan tvivel byggda på felaktigheter och osanningar. Därför har jag uppmärksammat Mittmedias (ÖP:s ägare) om hur journalistiken bedrivits. Journalist som redaktör har känt till de riktiga förhållandena men medvetet valt att skriva osanningar, säger han till Hem & Hyra.

Läs ocksåKindberg dömd till fängelse och ska betala mångmiljonbelopp

Det tveksamma i att samtidigt äga mark i det område man för bostadsbolagets räkning köper mark har han ingen förståelse för heller.

– Skulle jag försöka berika mig själv genom att bygga på mark i samma område som jag förvärvat mark – för fyra år sedan! Det är ju löjligt och faller på sin egen orimlighet!

ÖP:s chefredaktör Hans Lindeberg har i ett tidigare genmäle i debatten skrivit:

Läs ocksåLäsarna ingrep när värden svek – nu slipper Britt-Marie släpa tvätt

”Nej, Daniel Kindberg, ÖP driver ingen oseriös journalistik. Tvärtom har vår granskning av affärerna (…) tvingat fram en öppenhet som både kommuninvånare och politiker i Östersunds kommun frågat efter”.

Läs också Rikshem säljer 883 lägenheter i Östersund till nordiska fastighetsjätten Niam SD: "Östersundshem prioriterar nyanlända"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.