Annons

KKB bygger 250 nya hyresrätter

Kävlinge Det kommunala bostadsbolaget i Kävlinge storsatsar på hyresrätter. Inom tre till fyra år utlovas byggstart för 250 nya hyreslägenheter.

Varje år har KKB haft ambitionen att bygga minst 35 nya lägenheter. Men för två år sedan tog deras markreserver slut. Sedan dess har de jagat ny mark och ägnat sig åt diverse planprocesser. Nu har bostadsbolaget satt igång fem större projekt som innebär att 250 nya hyresrätter ska byggas. Detta ökar det årliga genomsnittet till cirka 60 nya lägenheter.

Totalt kommer bostäderna att kosta cirka 450 miljoner kronor. Enligt Ulf Grönwall kommer lägenheterna att ha rimliga hyror.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Vi bygger inte billiga hus. Vår ambition är att vi ska behålla dem i 70 år men vi kommer att landa på rimliga hyror. Jag vet dock inte i nuläget vilka hyror det kommer att röra sig om.

Annons

KKB äger cirka 2 400 lägenheter.

 

Annons
Fakta: Här ska lägenheterna byggas

På före detta cirkustomten byggs 24 lägenheter med planerad byggstart våren 2015 och 100 lägenheter med byggstart hösten 2015/våren 2016. I Östra centrum planeras 100 lägenheter med byggstart 2017. På Furulund byggs ett LSS-boende med sex lägenheter med byggstart i oktober och på Trädgårdsgatan påbörjas 20 lägenheter i november.

Läs också Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.